ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η Γαλατασαράι του Πιστιόλη δούλεψε για τη Φενέρμπαχτσε του κουμπάρου Ιτούδη

Ο Ανδρέας Πιστιόλης στον πάγκο της Γαλατάσαραϊ
Ο Ανδρέας Πιστιόλης στον πάγκο της Γαλατάσαραϊ FIBA

Τεράστια νίκη για τη Γαλατάσαραϊ του Ανδρέα Πιστιόλη, η οποία σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί της πρωτοπόρου Τουρκ Τέλεκομ και έδωσε τη δυνατότητα στη Φενέρμπαχτσε να την πιάσει στην πρώτη θέση της Superlig.

Συνεργάτες, φίλοι και κουμπάροι. Η σχέση που ενώνει τον Ανδρέα Πιστιόλη με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι μια πολύ δυνατή σχέση ζωής και, μολονότι αντίπαλοι από εφέτος στην Τουρκία, δεν είναι κακό ο ένας να δουλεύει προς όφελος του άλλου, όταν φυσικά δεν τίθενται αντιμέτωποι και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Το 106-100 της Γαλατάσαραϊ επί της Τουρκ Τέλεκομ στο μεγάλο σαββατιάτικο ματς για τη 12η αγωνιστική της Superlig ήταν κομμάτι αυτής της αλληλεπίδρασης των δύο Ελλήνων προπονητών, αφού το αποτέλεσμα έδωσε τη δυνατότητα στη Φενέρμπαχτσε να πατήσει ξανά κορυφή, εφόσον την προσεχή Δευτέρα επικρατήσει της Αναντολού Εφές στο ντέρμπι.

Η ομάδα της Άγκυρας προερχόταν από εννέα διαδοχικές νίκες στην τουρκική λίγκα και μόλις μια ήττα στα πρώτα έντεκα παιχνίδια της. Μεταξύ αυτών μάλιστα και το πρόσφατο 82-75 στην έδρα της πρωταθλήτριας. Η νέα επίσκεψή της στην Πόλη ωστόσο δεν είχε την ίδια, ευτυχή, κατάληξη.

Με πείσμα, αλλά κυρίως με 28 ασίστ και πολύ καλά ποσοστά (61% δίποντο, 45% τρίποντο), η Γαλατάσαραϊ τής φρέναρε την πορεία πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην παράταση κι από την πλευρά της έφτασε στο 7-5, βελτιώνοντας τη δική της θέση στην κατάταξη.

Ο Ντίλαν Ένις με 25 πόντους και αριθμούς στα όρια του triple-double, αλλά και ο Ντι Μποστ με 7 από τους 15 πόντους του στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν οι ηγετικές μορφές στον αγώνα του "Σινάν Ερντέμ" για την ομάδα του Πιστιόλη, που ταλαιπωρήθηκε κυρίως από το δίδυμο των Γκραντ και Τέιλορ που είχαν από 23 πόντους.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ