MUNDOBASKET 2023

Του Ζόρντι Φερνάντεθ δεν του καίγεται καρφί για το αν οι Σέρβοι θα γκρινιάξουν προς τους διαιτητές

Του Ζόρντι Φερνάντεθ δεν του καίγεται καρφί για το αν οι Σέρβοι θα γκρινιάξουν προς τους διαιτητές

Μόνο την ομάδα του κοιτάζει ο Ζόρντι Φερνάντεθ, που δήλωσε ότι η αμυντική εμφάνιση του Ντίλον Μπρουκς στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία πρέπει να μπει, ως σεμινάριο, σε ένα μουσείο της FIBA.

Η τετράδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 είναι η σημαντικότερη διάκριση στην ιστορία του μπάσκετ του Καναδά. Μόνο που στην ομάδα δεν σκέφτονται τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου. Προφανώς στο μυαλό τους βρίσκεται ο ημιτελικός με τη Σερβία (8/9), ωστόσο στο MundoBasket ταξίδεψαν για να το κατακτήσουν, για να επιβραβευθεί η σπουδαία προσπάθεια που έχει γίνει τα χρόνια από την ομοσπονδία της χώρας.

Το SPORT24 βρέθηκε το απόγευμα (ώρα Μανίλας) στην προπονηση των Καναδών στη Ninoy Aquino Arena, είδε το πρόγραμμα να γίνεται υπό τους ήχους μουσικής από ένα μεγάλο ηχείο, αλλά και χωρίς κλιματισμό καθώς όπως μας είπε ο προπονητής, Ζόρντι Φερνάντεθ, κάποιος κατέβασε τον διακόπτη. "Και δεν το κάναμε εμείς αυτό". Ο Ισπανός προπονητής, άμεσος συνεργάτης του Μάικ Μπράουν στους Σακραμέντο Κινγκς, έχει ξεχωρίσει φυσικά τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και είναι δεδομένο ότι οι Ντίλον Μπρουκς - Λούγκεντζ Ντορτ θα πέσουν πανω του ώστε να τον φρενάρουν από νωρίς.

"Είναι πραγματικά πολύ καλός σουτέρ, είναι ένας παρα πολύ καλός μπασκετμπολίστας. Μπορεί να παίξει στο πικ-εν-ρολ, μπορεί να σκοράρει με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, είναι πολύ ενεργός και τρέχει σε όλο το γήπεδο, θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για εμάς και όπως σας είπα και προηγουμένως, έχουμε τους παίκτες για να τον μαρκάρουμε. Ακόμη κι αν χρειαστούν περισσότεροι από ένας. Θα μαρκάρουμε ως ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, θα είναι ένα καλό challenge για εμάς και θα είμαστε έτοιμοι" ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντεθ στους εκπροσώπους του Τύπου.

"Η Σερβία είναι μία απο τις καλύτερες αμυντικές ομάδες, οδηγούν σε πολλά λάθη, είναι κορυφαίοι στον αιφνιδιασμό. Το ξέρουμε, πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να αντιδράσουμε στον δυναμισμό τους, πρέπει να έχουμε καλές αποστάσεις στην επίθεση, το πώς θα αντιδράσουμε στην πρώτη πίεση θα είναι σημαντικό. Ακόμη κι αν κάνουμε λάθη, θα πρέπει να επιστρέψουμε και να παίξουμε την άμυνά μας" πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής.

Ρωτήσαμε τον Φερνάντεθ αν θεωρεί ότι αυτό που είπε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ότι ο Καναδάς έχει προσαρμοστεί καλύτερα στο FIBA Basketball, τον βρίσκει σύμφωνο. Μας απάντησε πως "Είναι η γνώμη του και ειλικρινά την εκτιμώ, όμως οι ΗΠΑ έχουν μία πολύ καλή ομάδα την οποία προπονεί ένας παρα πολύ καλός προπονητής. Είμαι χαρούμενος με τα παιδιά που έχω, με το μπάσκετ που παίζουμε, έχουμε εκμεταλλευθεί τα μεγέθη και τον δυναμισμό μας. Αυτή η ομάδα έχει προσαρμοστεί στους κανονισμούς, στο στιλ, στο τουρνουά, γιατί δεν έχουμε εμπειρία, με κάνει πολύ χαρούμενο. Κάνουμε βήματα για να γίνουμε αυτοί που θέλουμε".

Τον ρωτήσαμε κι αν περιμένει από τους Σέρβους γκρίνια απέναντι στους διαιτητές: "Δεν ξέρω τι θα κάνουν και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν γκρινιάξουν, ας γκρινιάξουν. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, θα ελέγξουμε όσα μπορούμε να ελέγξουμε. Χθες κάναμε σπουδαία δουλειά, ομαδικά. Ο Ντίλον Μπρουκς πρόσφερε ένα σεμινάριο άμυνας που πρέπει να τοποθετηθεί στο μουσείο της FIBA".

Ο Φερνάντεθ περιμένει πάντως σκληρή μάχη απέναντι στη Σερβία: "Είναι ένας ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε μία ομάδα καλού προπονητή, απέναντι σε ένα γκρουπ παικτών που βρίσκεται για πολλά χρόνια μαζί. Έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς στο FIBA Basketball. Προφανώς η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι, ιδρώσαμε σήμερα, τα παιδιά αισθάνονται καλά. Αν μας βλέπατε, θα βλέπατε ότι παίξαμε σε υψηλό τέμπο. Θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ