ΑΡΗΣ

Τολιόπουλος: "Ο Σπανούλης είχε πάντα το βλέμμα της τίγρης, ευλογημένοι που έχουμε αυτούς τους οπαδούς στον Άρη"

Τολιόπουλος: "Ο Σπανούλης είχε πάντα το βλέμμα της τίγρης, ευλογημένοι που έχουμε αυτούς τους οπαδούς στον Άρη"
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Μιλώντας στην στην επίσημη σελίδα του EuroCup, ο Βασίλης Τολιόπουλος, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη, στη σχέση του με τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά και για την περίοδο που υπήρξε συμπαίκτης με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του EuroCup με αφορή την νίκη του Άρη επί τους Τουρκ Τέλεκομ στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στην επιστροφή των κιτρινόμαυρων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στη σχέση του με τον Γιάννη Καστρίτη, την συνύπαρξη με το παιδικό του είδωλο, τον Βασίλη Σπανούλη, στον Ολυμπιακό, αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ να έχουν θετική παρουσία οι ομάδες μας στην Ευρώπη.

"Έχουμε την τιμή να παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα και ο κόσμος αυτής ήθελε την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάθε παιχνίδι είναι μια γιορτή. Λατρεύουν να στηρίζουν την προσπάθειά μας και νιώθω ότι είμαστε ευλογημένοι έχοντας αυτούς τους οπαδούς. Για μας, η συμμετοχή στο Eurocup ισοδυναμεί με την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Θα δώσουμε το 150% του εαυτού μας για να είμαστε όλο και καλύτεροι και να ανταγωνιστούμε. Το EuroCup είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο ταχύτητας από αυτό που έχω συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή ήθελα μείνω στον Άρη γιατί απόλαυσα την περσινή χρονιά, μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα και το αποφάσισα λόγω των οπαδών και του προπονητή. Γι’ αυτό η παραμονή του στον Άρη ήταν η προτεραιότητά μου.

Ο κόουτς Καστρίτης είναι πραγματικά υποστηρικτικός. Ένας τρομερός άνθρωπος τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Θα ενδιαφερθεί για σένα, θα σε ρωτήσει πώς είσαι, πώς νιώθεις, ποιες είναι οι σκέψεις σου. Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με τον οποίον μπορείς να μιλήσεις, γι’ αυτό εξάλλου όλοι στην ομάδα έχουν εξαιρετική σχέση μαζί του.

Παίζοντας με τον Βασίλη Σπανούλη, πραγματοποιήθηκε ένα παιδικό μου όνειρο. Ήταν το είδωλό μου και πραγματικά πέρασα όμορφα μέσα από τη συνύπαρξη μαζί του. Ήταν κάτι σπουδαίο, γιατί είδα τον χαρακτήρα του τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ, πόσο αφοσιωμένος ήταν στη νίκη, όπως και τη μεθοδολογία του στην προπόνησή του. Δεν είχε καμία σημασία ο αντίπαλος, πάντα ήταν εκεί με το βλέμμα της τίγρης και πραγματικά έμαθα πολλά από τον Βασίλη.

Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στο Final Four τα τελευταία δύο χρόνια και ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος αυτή τη σεζόν. Έχουμε πέντε ελληνικές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να είναι καλύτερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έχει ομάδες στην EuroLeague και στο EuroCup και να ανταγωνίζεται όλες αυτές τις πολύ καλές ομάδες. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό γιατί θα φέρουν μικρά παιδιά στο γυμναστήριο για να αρχίσουν να παίζουν μπάσκετ και αυτό θα είναι καλό και για την εθνική μας ομάδα", είπε μεταξύ άλλων ο Τολιόπουλος.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROCUP ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ