STOIXIMAN GBL

Το ξύρισμα και η ψυχολογία

Ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τον Κολοσσό (18/02, 17:00) και ο Τομ Λίντεν αποκάλυψε τον λόγο που θα ξυριστεί αν κερδίσουν οι Ροδίτες. Για νέα αρχή έκανε λόγο ο Γιάννης Αθανασούλας.

Ο Πανελευσινιακός φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ κι έτσι η αυριανή (18/02, 17:00) αναμέτρηση με τον Κολοσσό αποκτά χαρακτήρα τελικού για την Ελευσίνα.

Το επισήμανε ο Γιάννης Αθανασούλας στο προσωπικό του blog στο esake.gr, όπου μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως οι δυο τελευταίες ήττες στο σουτ πείσμωσαν τους παίκτες του Τζίμη Κουστένη.

Έχουμε την τύχη στα χέρια μας

“Γεια σας και πάλι,

Το Σάββατο αντιμετωπίσαμε την Κηφισιά σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε πως στο δεύτερο γύρο χρειαζόμαστε κάποιες νίκες για να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία και πήγαμε εκεί για την νίκη. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο όπως στο παιχνίδι με την Πάτρα, το φτάσαμε εκεί που θέλαμε ώστε να διεκδικήσουμε την νίκη αλλά πάλι δεν πήραμε την σωστή επιλογή χάνοντας έτσι άλλη μια νίκη μέσα από τα χέρια μας. Τα θετικά που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι είναι ότι παλέψαμε μέχρι το τέλος, μετά από αρκετό καιρό είχαμε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και βγάλαμε αρκετή ενέργεια ώστε να γυρίσουμε στο παιχνίδι αν και βρισκόμασταν με δεκατρείς πόντους πίσω.

Κακά τα ψέματα η ψυχολογία της ομάδας όπως είναι λογικό έχει κλονιστεί λίγο αφού χάσαμε δύο συνεχόμενους αγώνες στο σουτ. Μας βοηθάει το γεγονός ότι παίζουμε άμεσα το επόμενο παιχνίδι και δεν έχουμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε τα δύο άσχημα αποτελέσματα. Θεωρώ πως μας έχουν πεισμώσει πολύ αυτές οι δύο τελευταίες ήττες και είναι μια ευκαιρία αύριο να αντιστρέψουμε το κλίμα, να βγάλουμε όλο αυτό το πείσμα και τον εγωισμό που έχουμε ώστε να φτάσουμε στην νίκη που χρειαζόμαστε πολύ και για αγωνιστικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Πρέπει να δούμε τον αυριανό αγώνα με τον Κολοσσό σαν μια νέα αρχή για την ομάδα μας και να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και μπορούμε ακόμα να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε γιατί έχουμε την τύχη στα χέρια μας.

Θέλω επίσης να καλέσω όλο τον κόσμο της Ελευσίνας να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει και εμείς τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε την νίκη”.

Από την πλευρά του, ο Τομ Λίντεν αποκάλυψε το στοίχημα που έβαλε με τον Χριστόφορο Στεφανίδη και δήλωσε έτοιμος να… ξυριστεί.

Στοίχημα να ξυρίσω το μούσι μου

“Γεια σας και πάλι

Μόλις τελείωσε μία πολύ δύσκολη σειρά παιχνιδιών για εμάς κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και πλέον κοιτάμε το πολύ σημαντικό με τον Πανελευσινιακό. Το τελευταίο ματς στο Βενετόκλειο ήταν πολύ δύσκολο, καθώς μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να τους κρατήσουμε, κάπως. Στο υπόλοιπο έπαιξαν πολύ καλά, αφού δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε ούτε τους σουτέρ τους, αλλά από την άλλη δεν είχαμε “απάντηση” στην επιθετική τους άμυνα. Το μοναδικό καλό για εμάς ήταν η επιστροφή του αρχηγού μας (σ.σ. του Άγγελου Τσάμη) στο παρκέ ενόψει του δύσκολου προγράμματος που έχουμε μπροστά μας, με αρχή το παιχνίδι στην Ελευσίνα.

Δεν έχουν περάσει αρκετές μέρες από την τελευταία φορά που είχαμε αγωνιστική δράση, αλλά παρακολουθήσαμε πολύ… βίντεο και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο ματς. Για τον Πανελευσινιακό είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, που σημαίνει πως θα αγωνιστεί με πολλή ένταση και θα κάνει τα πάντα για να πάρει τη νίκη.

Όμως και για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, καθώς εάν πάρουμε τη νίκη, τότε έχουμε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να σκεφτούμε ακόμα και τα playoffs.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω πως έχω βάλει ένα στοίχημα με τον Στεφανίδη, σύμφωνα με το οποίο εάν εξασφαλίσουμε την παραμονή πριν την 20η αγωνιστική θα πρέπει να ξυρίσω το μούσι! Άρα, εάν νικήσουμε στο ματς με τον Πανελευσινιακό, τότε θα δείχνω δέκα χρόνια νεότερος στο επόμενο ματς!

Τομ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ