EUROBASKET

Το Βέλγιο άντεξε στην αντεπίθεση της Γαλλίας και θα παλέψει με την Ισπανία στον τελικό του EuroBasket Women

Το Βέλγιο άντεξε στην αντεπίθεση της Γαλλίας και θα παλέψει με την Ισπανία στον τελικό του EuroBasket Women
@FIBA

Το Βέλγιο άντεξε στην αντεπίθεση της Γαλλίας, επικράτησε με 67-63 και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στον τελικό του EuroBasket Women 2023.

Θέση στον τελικό του EuroBasket Women 2023 έκλεισε το Βέλγιο, που επικράτησε με 67-63 της Γαλλίας στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό. Για το χρυσό μετάλλιο θα παλέψει με την Ισπανία, που πήρε τη νίκη κόντρα στην Ουγγαρία στον έτερο ημιτελικό.

Η ομάδα του Ραχίντ Μεζιένε βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 17 πόντους (41-24) στη δεύτερη περίοδο, όμως τελικά δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, αφού οι Γαλλίδες έκαναν αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μισό του αγώνα, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο καλάθι (65-63) 1'21" πριν το τέλος, όχι όμως και να κάνουν την ανατροπή.

Η Έμα Μίσεμαν, που πριν μερικές ημέρες έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο triple-double στα χρονικά της διοργάνωσης, είχε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, μετρώντας 24 πόντους (7/15 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/5 βολές), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 λάθη.

Να σημειώσουμε πως για το Βέλγιο θα είναι η παρθενική συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ για Ισπανία ο τέταρτος τελικός στα τελευταία έξι EuroBasket.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-8, 44-30, 54-46, 67-63

TAGS EUROBASKET FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ