NBA

Το SPORT24 ψήφισε την κορυφαία δυναστεία του ΝΒΑ και σε καλεί να κάνεις το ίδιο

Το SPORT24 ψήφισε την κορυφαία δυναστεία του ΝΒΑ και σε καλεί να κάνεις το ίδιο
24MEDIA CREATIVE TEAM/KONSTANTINOS BADOUNAS - JEFF HAYNES/AFP

Το ΝΒΑ ζήτησε από 47 Ευρωπαίους να ψηφίσουν τη μεγαλύτερη δυναστεία και έτσι προέκυψαν πέντε ομάδες για να επιλέξεις την κορυφαία στην ιστορία της Λίγκας. Ο Χάρης Σταύρου και το SPORT24 συμμετείχαν στη διαδικασία και σε καλούν να κάνεις το ίδιο.

Τα 75 χρόνια του ΝΒΑ έχουν προσφέρει στον μπασκετικό πλανήτη εκατοντάδες σπουδαίους αθλητές, δεκάδες πραγματικά μεγάλες ομάδες, αλλά και πολλές που σάρωσαν τους τίτλους και δημιούργησαν δυναστείες. Η Λίγκα δημιούργησε ένα Experts Panel 47 Ευρωπαίων (δημοσιογράφοι, influencers και celebrities συμμετείχαν στην διαδικασία) και τους ζήτησε να ξεχωρίσουν τους οργανισμούς που κυριάρχησαν στην ιστορία της, από αυτή την ψηφοφορία προέκυψαν πέντε δυναστείες και από αυτές τις πέντε, θα αναδειχθεί η κορυφαία όλων των εποχών.

Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει σε ποσοστό 50% από τις ψήφους του ευρωπαϊκού Experts Panel -στο οποίο συμμετέχει το SPORT24 με τον Χάρη Σταύρου- και σε ποσοστό 50% από τους Ευρωπαίους fans του ΝΒΑ. Η ψηφοφορία ξεκίνησε και θα διαρκέσει για μερικές ημέρες, πριν ανακοινωθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου η κορυφαία δυναστεία όλων των εποχών.

Ο Χάρης Σταύρου επέλεξε τους Σικάγο Μπουλς 1995-1998, την υπερομάδα του Μάικλ Τζόρνταν, του Σκότι Πίπεν, του Τόνι Κούκοτς, του Ντένις Ρόντμαν και φυσικά του Φιλ Τζάκσον. Πήγε με την ομάδα του 72-10, με την παρέα που είχε ποσοστό επιτυχίας 82.5%, με την ομάδα που κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, με το πιθανότατα πιο αναγνωρίσιμο brand στην ιστορία του ΝΒΑ. Τον ταύρο στο κέντρο του United Center, το πιο αναγνωρίσιμο μπασκετικό έμβλημα του αθλήματος.

Οι fans του ΝΒΑ μπορούν να ψηφίσουν μία από τις εξής πέντε ομάδες: Μπόστον Σέλτικς 1958-1969, Λος Άντζελες Λέικερς 1979-1989, Μπόστον Σέλτικς 1980-1987, Σικάγο Μπουλς 1995-1998 και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 2015-2018.

Εκτός τελικής πεντάδας έμειναν μερικές πραγματικά σπουδαίες ομάδες όπως οι Σπερς των Ντάνκαν - Ρόμπινσον, οι Σπερς των Πάρκερ - Τζινόμπιλι - Ντιό - Ντάνκαν, οι Λέικερς των Μπράιαντ - Ο' Νιλ και οι Χιτ των Γουέιντ - Τζέιμς - Μπος.

Θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες για την κορυφαία φανέλα στην ιστορία του ΝΒΑ, για τις δύο κορυφαίες πεντάδες Ευρωπαίων, αλλά και για την κορυφαία στιγμή Ευρωπαίου αθλητή. Στο Experts Panel που επέλεξε η Λίγκα, στο οποίο συμμετέχει το SPORT24, βρίσκονται επίσης οι ποδοσφαιριστές Τιμπό Κουρτουά και Ιβάν Ράκιτιτς, ο ηθοποιός Ντάρκο Πέριτς (ο Ελσίνκι του Casa de Papel), ο δικός μας Βασίλης Σκουντής ως media partner με την Cosmote TV και η πρώην σπουδαία μπασκετμπολίστρια, Αναστασία Κωστάκη, η δεύτερη Ελληνίδα που πήγε στο WNBA και η πρώτη που αγωνίστηκε στην κορυφαία γυναικεία λίγκα του πλανήτη.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ