“Το πάνω χέρι ο ΠΑΟΚ”

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι προ των πυλών (17:00) και ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τις δύο ομάδες, ο Γιώργος Τσιάρας, αναλύει το παιχνίδι για το Sport24, δίνοντας προβάδισμα στον "δικέφαλο του Βορρά".
Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο “PAOK Sports Arena”. Εκεί ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ (17:00) σε μια αναμέτρηση από… τα παλιά. Ένας από τους παίκτες που γνωρίζουν καλά το ζευγάρι αυτό είναι ο Γιώργος Τσιάρας. Ο Έλληνας φόργουορντ της Μελίγια έχει φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων γι’ αυτό το Sport24.gr ζήτησε τη γνώμη του για την αναμέτρηση.
Αρχικά, μιλώντας για τον ΠΑΟΚ δηλώνει πως “φέτος κατά τη γνώμη μου είναι πολύ εντυπωσιακός ο φετινός ΠΑΟΚ. Είναι από τις ομάδες που έχουν δουλευτεί πολύ. Ο Σούλης έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Έχει καταφέρει σε κάθε παιχνίδι να παίρνει αυτό που θέλει και είναι πολύ σημαντικό αυτό”. ενώ για την Ένωση προσθέτει “Η ΑΕΚ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από το πώς ξεκίνησε και το πώς αγωνίζεται τώρα. Με τις προσθήκες των Ίνγκλις, Αθηναίου και Μενσά Μπονσού είναι καλύτερη ομάδα και μπορεί να κάνει πολλές εκπλήξεις. Ακόμα δεν είναι έτοιμη ως ομάδα για να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως πιστεύω πως το μέλλον της ανήκει”.
Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα είναι ο Ποπς Μενσά Μποσνού, για τον οποίον τονίζει ότι “είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, ο οποίος έκανε τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε. Ο Σούλης πιστεύω πως κάτι θα έχει ετοιμάσει για αυτόν, μιας και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός κάτω από το καλάθι με την παρουσία των Βον και Λάνγκφορντ”.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από συνεχόμενες υποχρεώσεις. Πώς θα επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα; “Ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα παιχνίδια, αδιαμφισβήτητα. Σίγουρα θα είναι κουρασμένος από το ταξίδι στη Γαλλία, όμως εντός έδρας είναι πολύ δυνατός κάτι που απέδειξε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έχει καταφέρει να βρει ρυθμό μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια”.
Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η “μάχη των πάγκων” ανάμεσα σε Σούλη Μαρκόπουλο και Ντράγκαν Σάκοτα “Είναι μια μάχη μεταξύ δύο πολύ καλώς προπονητών. Είναι τύχη για το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκονται δύο τόσο καλοί προπονητές στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως κρύβουν τα δυνατά τους χαρτιά, ώστε να τα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένα ντέρμπι το οποίο θυμίζει τα παλιά και ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο”.
Έχοντας παίξει αρκετά παιχνίδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, οι θύμησες είναι πολλές “Αυτό που μένει στη μνήμη μου είναι το μεγάλο πάθος που υπήρχε για τη νίκη. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν σε όποια έδρα κι αν έπαιζαν. Η στήριξη του κόσμου ήταν τρομερή. Παλιότερα, θυμάμαι πως υπήρχαν φίλοι και των δύο ομάδων στις εξέδρες, δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Τον τελευταίο καιρό βλέπω πως ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και αυτό είναι που μου έχει λείψει από κάτι τέτοια ντέρμπι”.
Όσο για την πρόβλεψή του; “Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Έχει νικήσει εύκολα τον Παναθηναϊκό, παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα. Έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, είναι 100% έτοιμος για τέτοια παιχνίδια και ξέρει τι θέλει μέσα στο παρκέ”.