Το ΝΒΑ βάζει τα challenges στην καθημερινότητά του

Ενα νέο μέτρο που θα δίνει στους προπονητές το δικαίωμα να κάνουν ένα challenge ανά αγώνα αποφάσισε το ΝΒΑ. Θα δοκιμαστεί στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας.
Απίστευτο και όμως… αμερικανικό. Στον δρόμο που χάραξαν το τένις και το βόλεϊ, το ΝΒΑ αποφάσισε να δοκιμάσει στο Summer League του Λας Βέγκας ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα δίνει στους προπονητές την ευκαιρία να κάνουν ένσταση σε μία φάση ανά αγώνα. Η Λίγκα ενημέρωσε την Παρασκευή (28/6) τους 30 οργανισμούς της γι’ αυτή την απόφαση, η οποία έχει καλές πιθανότητες να καθιερωθεί και στην κανονική περίοδο 2019/20.
Συγκεκριμένα, κάθε προπονητής μπορεί να ζητήσει challenge για goaltending, φάουλ, basketball interference, για αποφάσεις σε διεκδικούμενες κατοχές, όπως ακριβώς γινόταν την τελευταία διετία στους αγώνες της G-League. Για να ζητήσουν challenge, οι προπονητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο timeout, να το ζητήσουν και στη συνέχεια να υποβάλλουν την ένστασή τους στην απόφαση των διαιτητών. Αν δικαωθούν, τότε δεν θα χρεωθούν αυτό το timeout, αν δεν δικαιωθούν, θα το χάσουν.