NBA

Το ΝΒΑ δικαίωσε τους διαιτητές για τη μεγάλη άμυνα του Ράσελ Γουέστμπρουκ στον Ντέβιν Μπούκερ

Το ΝΒΑ δικαίωσε τους διαιτητές για τη μεγάλη άμυνα του Ράσελ Γουέστμπρουκ στον Ντέβιν Μπούκερ

Ο Ντέβιν Μπούκερ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Ράσελ Γουέστμπρουκ στην κρισιμότερη φάση του Game 1 ανάμεσα σε Φοίνιξ Σανς και Λος Άντζελες Κλίπερς, το NBA δικαίωσε όμως τους διαιτητές για το no-call.

Το Game 1 ανάμεσα σε Φοίνιξ Σανς και Λος Άντζελες Κλίπερς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή. Πρώτα γιατί είχε 2/2 βολές στα 17.7'' μετά από φάουλ που κέρδισε κι εν συνεχεία επειδή έβγαλε τη μεγαλύτερη άμυνα της αναμέτρησης, πάνω στον Ντέβιν Μπούκερ με 10.1'' να απομένουν.

Ο γκαρντ του Φοίνιξ διαμαρτυρήθηκε πάντως στους διαιτητές για φάουλ στην προσπάθεια που έκανε, εκείνοι δεν έδωσαν κάτι και μια μέρα μετά, ως είθισται, το "last two minute report" του ΝΒΑ εξήγησε τα πάντα.

Το μείζον είναι πως δικαίωσε τους διαιτητές που δεν χρέωσαν με παράβαση τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, αφού "έχει επαφή με την μπάλα πριν από την τυχαία επαφή με "high-five" με το αριστερό χέρι του Ντέβιν Μπούκερ, μετά από την εκτέλεση της προσπάθειάς του".

Κάπως έτσι, γράφτηκε οριστικά ο επίλογος στο Game 1, βάζοντας στην άκρη οποιαδήποτε συζήτηση μπορούσε να γίνει για τη διαιτησία στο φινάλε της σπουδαίας αναμέτρησης.

Τι είναι ο "high-five rule"

Περιγράφει μια επαφή ανάμεσα σε δύο παίκτες, σαν να κάνουν high five. Βάσει κανονισμών, αυτή η επαφή δεν σηματοδοτεί παράβαση από την πλευρά του αμυνόμενου, γιατί πρόκειται "για μια συμπτωματική επαφή που συμβαίνει μετά την εκτέλεση του σουτ, μια επαφή που δεν θεωρείται φάουλ". Παρεμπιπτόντως, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο "high five rule" δεν έχει ισχύ μόνο στο ΝΒΑ, αλλά επίσης στην EuroLeague και τις διοργανώσεις της FIBA. Πρόκειται λοιπόν για έναν παγκόσμιο κανονισμό, που ελάχιστοι ενδεχομένως γνωρίζουν επακριβώς.

TAGS NBA ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ