ABA LEAGUE

Το Ντουμπάι κατέθεσε το πλάνο του για την ένταξή του στην ABA Liga, την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

Το Ντουμπάι κατέθεσε το πλάνο του για την ένταξή του στην ABA Liga, την επόμενη εβδομάδα η απόφαση
ABA LEAGUE

Οι ιθύνοντες της ABA Liga ζήτησαν περισσότερα χρήματα από τους εκπρόσωπους του Ντουμπάι για την ένταξη του αραβικού συλλόγου στο πρωτάθλημα στη σύσκεψη της Τρίτης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα (12/3), με την απόφαση να αναμένεται σε μια εβδομάδα.

Συνεδρίαση ανάμεσα στους ιθύνοντες της ABA Liga και στους εκπροσώπους της ομάδας από το Ντουμπάι πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (12/3), με θέμα την ένταξη συλλόγου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αδριατική Λίγκα.

Στη συνέλευση των δύο πλευρών που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την συμμετοχή της ομάδας στη λίγκα από τη σεζόν 2024/25, με τα μέλη της ABA Liga να αξιώνουν περισσότερα χρήματα από το 1.500.000 ευρώ ανά σεζόν που προσέφεραν οι Άραβες. Ποσό που θα εισέπραττε η ABA Liga και θα το μοίραζε στις σερβικές ομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mozzart.

Ακόμα συζητήθηκε πώς θα διαμορφωθεί το φορμάτ του νέου πρωταθλήματος, με την BC Dubai να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, καθώς και το πλήθος των συλλόγων που θα λάβει μέρος. Η λήψη της τελική απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα και τις 19 Μαρτίου, μετά την προθεσμία που έδωσαν τα μέλη της λίγκας για την σύσταση νέας πρότασης, με το έδαφος να είναι πρόσφορο για την επίτευξη συμφωνίας.

Μάλιστα, η ABA Liga εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί, με κάθε επισημότητα, όσα έγιναν στην σύσκεψη της Τρίτης:

"Οι εκπρόσωποι της BC Dubai ήταν καλεσμένοι στη συνεδρίαση της ABA Liga και παρουσίασαν τη μακροπρόθεσμη προσφορά τους και το αθλητικό-επιχειρηματικό όραμά τους σχετικά με την ένταξή τους στην οικογένεια της ABA Liga από τη σεζόν 2024/25.

Όλα τα μέλη της συνέλευσης εμφανίστηκαν πολύ θετικά και ανοιχτά στο σχέδιο της BC Dubai, το οποίο δημιούργησε τα θεμέλια για περαιτέρω συζητήσεις. Η τελική απόφαση σχετικά με αυτό το θέμα θα ληφθεί το συντομότερο δυνατό.

Η συνέχιση της συνέλευσης της ABA Liga έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου 2024".

TAGS ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ