NBA

Το NBA στοχεύει σε έσοδα που φτάνουν στο 1 δισ. δολάρια ετησίως για το streaming των αγώνων

Brooklyn Nets' Kevin Durant (7) defends against Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) during overtime of Game 7 of a second-round NBA basketball playoff series Saturday, June 19, 2021, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Brooklyn Nets' Kevin Durant (7) defends against Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) during overtime of Game 7 of a second-round NBA basketball playoff series Saturday, June 19, 2021, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) © 2021 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Το ΝΒΑ είναι η κορυφαία λίγκα του πλανήτη, κάτι που επιβεβαιώνεται από την πρόβλεψη που υπάρχει για πώληση των δικαιωμάτων των live streaming των αγώνων αντί 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το ΝΒΑ δεν σταματά να εξελίσσεται, να μεγαλώνει, να επιβεβαιώνει με κάθε αφορμή πως είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, σε όλα τα αθλήματα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό, αλλά -πολύ περισσότερο- με τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει κάθε συμφωνία που υπογράφει, κάθε διαπραγμάτευση που κάνει.

Εσχάτως, αυτό που απασχολεί περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η πώληση των δικαιωμάτων για το streaming των αγώνων. Με τη συζήτηση για το επόμενο πακέτο να έχει ξεκινήσει (είναι ήδη ζεστή), ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως το ΝΒΑ είναι έτοιμο να πουλήσει το streaming των αγώνων του αντί του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτό είναι απλά ένα μικρό δείγμα και η αρχή γι αυτό που έρχεται από το ΝΒΑ, το οποίο προσβλέπει σε συνολικά έσοδα που θα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο επόμενο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο που θα υπογραφεί, για το 2025/26 κι έπειτα.

Μιλάμε για τριπλάσιο ποσό από το υπάρχον (με εννεαετή διάρκεια), το οποίο έχει πουληθεί στη Disney (ACB/ESPN) και τη Warner Bros αντί 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει διαρκώς και το streaming να μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού, η Amazon και η Apple καταγράφονται ήδη ως δύο βασικοί διεκδικητές του πακέτου. Ο λόγος προφανής.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ