NBA

Το NBA περιμένει τη μεγάλη απόφαση των Τορόντο Ράπτορς

Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς
Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς Ⓒ 2022 JOHN MUNSON/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ράπτορς απογοητεύουν, δεν δείχνουν ικανοί για πρωταθλητισμό και το NBA περιμένει από αυτούς να αποφασίσουν αν θα κάνουν υπομονή ή αν θα το γκρεμίσουν για να το ξαναχτίσουν. Όλα αυτά, πέντε εβδομάδες πριν από την Trade Deadline.

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας έμεινε έως την Trade Deadline της 9ης Φεβρουαρίου και πολλοί οργανισμοί του NBA δείχνουν διάθεση για ανακατατάξεις, για να φρεσκάρουν τα ρόστερ τους και να δώσουν περισσότερη σημασία στο μέλλον παρά στο παρόν.

Μία από τις ομάδες που ενδέχεται να προχωρήσουν σε ολικό rebuild είναι οι Ράπτορς, οι οποίοι απογοητεύουν φέτος (12οι στην Ανατολική Περιφέρεια με ρεκόρ 16-21) και δεν έχουν πλέον καλή χημεία μεταξύ τους. Ο προπονητής, Νικ Νερς, έχει χάσει την εμπιστοσύνη αρκετών αθλητών του, πριν από μερικές ημέρες έκανε one-on-one συναντήσεις και από αυτές προέκυψαν φήμες για ένταση και διάσταση απόψεων που είναι πλέον πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε ανταλλαγές και χτίσιμο από το μηδέν.

Αν και υπάρχουν κι άλλες ομάδες που απογοητεύουν (Χιτ, Χοκς, Μπουλς στην Ανατολή, Τίμπεργουλβς, Λέικερς στη Δύση), το NBA παρακολουθεί πιο στενά τις εξελίξεις στους Ράπτορς καθώς πολλοί οργανισμοί μπορούν να αντλήσουν από το Τορόντο ταλέντο που θα τις ανεβάσει επίπεδο.

Το ερώτημα είναι αν ο Μασάι Ουτζίρι κι ο Νικ Νερς είναι πράγματι έτοιμοι να το γκρεμίσουν για να χτίσουν από το μηδέν ή αν θα κάνουν κι άλλη υπομονή γνωρίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν οι Ράπτορς προτιμήσουν το φρεσκάρισμα του ρόστερ τους, τότε οι Φρεντ ΒανΒλίτ, Γκάρι Τρεντ, Όου Τζι Ανουνόμπι, Πασκάλ Σιάκαμ θα είναι διαθέσιμοι για το καλύτερο δυνατό πακέτο νεαρών αθλητών και draft picks πρώτων γύρων.

Ανουνόμπι και Σιάκαμ έχουν μεγάλη αξία στο "χρηματιστήριο" του NBA, με τον 25χρονο περιφερειακό να έχει φέτος 18.6 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και ένα μπλοκ ανά 36.8 λεπτά, την ώρα που ο 28χρονος ψηλός μετράει 26.5 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 37 λεπτά.

TAGS NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ