EUROLEAGUE

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Η ώρα της κρίσης στην EuroLeague κι ο αγώνας του ΟΑΚΑ

Ο Γουίλ Τόμας έτοιμος να καρφώσει την μπάλα σε αγώνα της Ζενίτ στην EuroLeague
Ο Γουίλ Τόμας έτοιμος να καρφώσει την μπάλα BC ZENIT ST. PETERSBURG

Τρία παιχνίδια με φόντο το Final Four της EuroLeague και ένα για το Κύπελλο Ελλάδας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης 4 Μαΐου, για τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένει εδώ και μια βδομάδα την... παρέα που θα έχει στο Final Four της Κολωνίας. Έξι ομάδες ρίχνονται στη μάχη του Game 5 των playoffs το βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Βαρκελώνη.

Η Αναντολού Εφές και η Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Sinan Erdem Dome, με την πρώτη να είναι το ακλόνητο φαβορί, αλλά τη δεύτερη να έχει εξαιρετική ψυχολογία μετά τις δύο σερί νίκες επί ισπανικού εδάφους.

Ακολούθως, το παιχνίδι του Mediolanum Forum ανάμεσα σε Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν έχει -όπως και να το κάνουμε- ιστορικό χαρακτήρα. Γιατί; Οι γηπεδούχοι ψάχνουν την επιστροφή σε Final Four μετά από εκείνο του 1992, ενώ οι φιλοξενούμενοι την παρθενική τους παρουσία στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αυλαία πέφτει στο Palau Blaugrana, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ζενίτ. Μία πολύ ισορροπημένη σειρά, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη στην έδρα του αντιπάλου. Θα μπορέσουν άραγε οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να κάνουν το "break" ή θα υπερισχύσουν εκείνοι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Για την ιστορία, η Ζενίτ θα παίξει ξανά χωρίς τον Ματέους Πονίτκα και τον Αρτούρας Γκουντάιτις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

(19:45) Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης

(21:45) Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν

(22:00) Μπαρτσελόνα - Ζενίτ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει μόνο στην EuroLeague, αλλά κι εντός των ελληνικών συνόρων για το Κύπελλο Ελλάδας. Με καθυστέρηση περίπου τριών μηνών (λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί το Περιστέρι για τους "8" του θεσμού στις 20:00 στο ΟΑΚΑ (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3).

Οι πράσινοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον νοκ άουτ αγώνα, πλην όμως έχουν αρκετά θέματα να διαχειριστούν, όπως η απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά και το πρόβλημα του Λευτέρη Μποχωρίδη (σ.σ.: η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή). Από την άλλη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θέλει να τσεκάρει την ετοιμότητα των παικτών του, πριν από την έναρξη των playoffs της Stoiximan Basket League, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να είναι πιθανότατα εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Photo Credits: Zenit Saint Petersburg

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ