EUROBASKET

Το Μαυροβούνιο κέρδισε τη Λετονία, η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στα μπαράζ

Το Μαυροβούνιο κέρδισε τη Λετονία, η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στα μπαράζ
FIBA

Η νίκη του Μαυροβουνίου επί της Λετονίας έφερε την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρει τέταρτο και να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Νίκη με 61-58 πήρε το Μαυροβούνιο τη Λετονία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α Ομίλου στο EuroBasket Women 2023. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της με την Εθνική Ισπανίας το βράδυ της Κυριακής (18/6, 20:45, ΕΡΤ2, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) θα περάσει στα μπαράζ.

Για την ακρίβεια, σε περίπτωση νίκης επί της Ισπανίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βγει δεύτερο και στα χιαστί θα αντιμετωπίσει τον τρίτο του Β’ Ομίλου. Σε περίπτωση ήττας από την Ισπανία, τότε τα κορίτσια του Πέτρου Πρέκα θα βρεθούν στην τρίτη θέση στα χιαστί θα παίξουν με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου.

Να τονίσουμε δε, πως μετά την ήττα της Λετονίας, δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει τέταρτη και να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση, ούτε όμως μπορεί να πάρει και την πρωτιά που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά τα οποία θα διεξαχθούν στη Σλοβενία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Νατάσα Μακ ήταν ασταμάτητη για τις νικήτριες και τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 20 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-16, 24-30, 45-40, 61-58

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ