FIBA

Το Intercontinental Cup μπαίνει σε νέα εποχή: Στη Σιγκαπούρη για τα επόμενα τρία χρόνια

Το Intercontinental Cup μπαίνει σε νέα εποχή: Στη Σιγκαπούρη για τα επόμενα τρία χρόνια
FIBA

Άνοιγμα προς την Ασία κάνει το Intercontinental Cup. Η FIBA και η Sport Singapore συμφώνησαν σε μια τριετή συνεργασία, που αλλάζει τις ισορροπίες.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας του, καθώς η FIBA και η Sport Singapore συμφώνησαν σε μια τριετή συνεργασία που επεκτείνει τη διοργάνωση συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά και την Ασία.

Το Singapore Sports Hub θα γίνει η πρώτη αθλητική εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA επί ασιατικού εδάφους, καθώς θα προσφέρει τη σκηνή για την 33η έκδοση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να προσαρμοστεί πιο αποτελεσματικά στο καλεντάρι των εγχώριων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων και στο πρόγραμμα των διεθνών παικτών.

"Αυτή η συμφωνία χρησιμεύει τόσο ως η υλοποίηση ενός μπασκετικού ονείρου που χρονολογείται γενιές πίσω, όσο και ως σημείο εκτόξευσης στη μελλοντική εποχή του παγκόσμιου μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων.

Η Σιγκαπούρη, ως χωνευτήρι πολιτισμών, είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να ζωντανέψει αυτό το όραμα", είπε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, που είχε προαναγγείλει εξελίξεις σχετικά με το Intercontinental Cup στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Χάρη Σταύρου και το SPORT24 στο περιθώριο του All Star Game του NBA.

"Η πρώτη έκδοση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIBA το 1966 ήταν μια εμπνευσμένη διοργάνωση που σχεδιάστηκε από οραματιστές. Οραματίστηκαν ένα event που θα βοηθούσε στην ένωση διαφορετικών πολιτισμών μέσω του μπάσκετ, αλλά μόνο τόλμησαν να ονειρευτούν ότι μια μέρα αυτή η διοργάνωση θα εξελισσόταν στο σημείο όπου οι σύλλογοι από όλες οι γωνιές του πλανήτη θα συναγωνίζονταν σε αυτή", πρόσθεσε ο κ. Ανδρέας Ζαγκλής.

Οι συντονισμένες ενέργειες της FIBA όλα αυτά τα χρόνια και η απαρέγκλιτη πορεία με γνώμονα τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό (σε όλα τα επίπεδα) έχουν αναγνωριστεί άλλωστε από το NBA, το οποίο έρχεται όλο και πιο κοντά -σε επίπεδο επικοινωνίας και λειτουργίας- με τη FIBA. Η παρουσία του Ανδρέα Ζαγκλή και του Πατρίκ Κομνηνού δίπλα στον Άνταμ Σίλβερ στη διάρκεια του All Star Game του ΝΒΑ καταδεικνύει άλλωστε του λόγου το αληθές.

Επέκταση θα γίνει και στο πλαίσιο των ομάδων που θα συμμετέχουν, καθώς από τέσσερις αυξάνονται σε έξι. Θα προστεθεί ένας κινεζικός σύλλογος, που θα επιλεγεί από κοινού από τη FIBA και την Κινεζική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενώ η έκτη ομάδα που θα συμμετάσχει θα ανακοινωθεί από τη FIBA μελλοντικά. Αυτό το άνοιγμα προς την Ασία και δη την αγορά της Κίνας δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσεται και την στόχευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για μια διοργάνωση συλλόγων που θα αγκαλιάζει όλες τις ηπείρους.

Οι τέσσερις άλλες ομάδες είναι η πρωταθλήτρια της Basketball Africa League (BAL), η οποία διεξάγεται σε συνεργασία της FIBA και του NBA, η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League 2022-23, η αντίστοιχη του Basketball Champions League Αμερικής 2022-23 και η NBA G-League Ignite, η ομάδα που ιδρύθηκε το 2020 για να προετοιμάσει κορυφαίους νέους παίκτες που έχουν προοπτικές να επιλεγούν στο draftτου NBA. Η παρουσία της Ignite αποδεικνύει εξάλλου ότι το NBA αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως έναν εξαιρετικά σημαντικό εταίρο.

"Χτίζοντας στην επιτυχία του FIBA 3X3 Asia Cup 2022, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA που θα προσφέρει στους φιλάθλους μίας παγκόσμιας κλάσης δράση, υψηλού ενδιαφέροντος. Έχοντας καταταχθεί στην πρώτη πεντάδα των σπορ μέσω της έρευνας που κάνουμε το μπάσκετ ήταν πάντα ένα δημοφιλές άθλημα μεταξύ των κατοίκων της Σιγκαπούρης”, είπε ο Το Μπουν Γι, Deputy Chief Executive Officer της Sport Singapore.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ