ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Το γράμμα του Μάικλ Τζόρνταν: "Ευχαριστώ, αλλά όχι αντίο, Σάρλοτ, περήφανος για όσα καταφέραμε"

Το γράμμα του Μάικλ Τζόρνταν: "Ευχαριστώ, αλλά όχι αντίο, Σάρλοτ, περήφανος για όσα καταφέραμε"
2022 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS, FILE

Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς, με την ομάδα να αλλάζει σελίδα με νέους ιδιοκτήτες.

Τέλος εποχής για τον Μάικλ Τζόρνταν στους Σάρλοτ Χόρνετς, με τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ να παίρνει την απόφαση να πουλήσει την ομάδα έπειτα από 13 χρόνια στους Ρικ Σναλ και Γκέιμπ Πλότκιν.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών που πάτησε παρκέ και έπιασε την πορτοκαλί μπάλα, δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τους Χόρνετς και έγραψε ένα γράμμα με αποδέκτες άπαντες στον οργανισμό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων περήφανος για τα όσα πέυχαν μαζί παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένοι στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά το γράμμα του Τζόρνταν που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Σάρλοτ Χόρνετς:

"Ευχαριστώ, αλλά όχι αντίο, Σάρλοτ.

Πριν από δεκατρία χρόνια είχα την τιμή να γίνω ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς. Η ευκαιρία να κατέχω την ομάδα στην πατρίδα μου και σε μία πόλη που αγαπώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Καθώς ο Γκέιμπ Πλότκιν, ο Ρικ Σναλ και η ομάδα μετόχων τους παίρνουν τον έλεγχο της ομάδας και γίνομαι μειοψηφικός ιδιοκτήτης, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς των Χόρνετς για όλη την αγάπη και την αφοσίωση που έδειξαν στην ομάδα και σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε μερικές αξέχαστες στιγμές μαζί και μερικές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά μέσα σε όλα αυτά μείνατε αφοσιωμένοι σε εμάς.

Αν και δεν ήμασταν τόσο πετυχημένοι στο γήπεδο όσο εγώ και πολλοί από εσάς θα θέλαμε, είμαι περήφανος για τα πράγματα που καταφέραμε ως οργανισμός.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό όταν επαναφέραμε το όνομα Χόρνετς στο σπίτι του στη Σάρλοτ, ενώνοντας τις ιστορίες και τις βάσεις των οπαδών τόσο των αυθεντικών Χόρνετς όσο και των Μπόμπκατς. Οι οπαδοί μας μας είπαν πόσο σημαντικό ήταν αυτό, και το εκπληκτικό επίπεδο υποστήριξης και ενθουσιασμού απέδειξε το σκεπτικό τους.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητές μου ήταν να ανανεώσω την εστίασή μας στην υποστήριξη των αναγκών της ποικιλόμορφης κοινότητάς μας, όπως ακριβώς ζητάμε από την κοινότητα να υποστηρίξει την ομάδα μας. Από τις προσπάθειες ανακούφισης από τον τυφώνα και τον COVID-19 μέχρι τους πυλώνες της κοινότητάς μας της εκπαίδευσης, της πείνας, του στρατού και της ευεξίας, η Hornets Sports & Entertainment βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης αυτής της περιοχής και των γειτόνων μας σε στιγμές ανάγκης.

Το να φέρουμε ένα NBA All-Star Game στη Σάρλοτ ήταν ένας στόχος του οργανισμού μας. Το NBA All-Star 2019 ανέδειξε την πόλη μας σε παγκόσμια σκηνή, δείχνοντας σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο μεγάλος οικοδεσπότης είναι η πόλη της Σάρλοτ.

Μαζί φέραμε υπερηφάνεια στην κοινότητά μας, δημιουργήσαμε αμέτρητες αξέχαστες αναμνήσεις για οικογένειες και φίλους που μας εμψύχωσαν και υπηρέτησαν όσους είχαν ανάγκη.

Ευχαριστούμε τους εταιρικούς μας συνεργάτες για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευγνώμονες για την αφοσίωσή σας.

Στην πόλη της Σάρλοτ και την κοινότητά της, σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να είμαστε διαχειριστές του Spectrum Center και μέρος του ιστού αυτής της εκπληκτικής πόλης.

Στον Άνταμ Σίλβερ και το ΝΒΑ, σας ευχαριστούμε που υποστηρίξατε τόσο τον οργανισμό μας και την πόλη μας.

Στο απίστευτο επιτελείο της ομάδας, τους παίκτες και τους προπονητές μας – στο παρελθόν και στο παρόν – σας ευχαριστούμε για την πίστη και τη δέσμευσή σας στο μωβ και το γαλαζοπράσινο.

Σε όλους τους καταπληκτικούς οπαδούς των Hornets που βγήκαν στο Spectrum Center και έκαναν την ατμόσφαιρα της ημέρας μας μία από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα, το πάθος και η έντασή σας είναι απαράμιλλα. Ευχαριστώ, Buzz City!

Αν και η αγάπη μου για το μπάσκετ και το ΝΒΑ παραμένει ισχυρή, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία και να επικεντρωθώ στην οικογένειά μου, στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα και σε κάποιες νέες προκλήσεις. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι επιφυλάσσει το μέλλον και ανυπομονώ να υποστηρίξω την ομάδα και την κοινότητα στο νέο μου ρόλο για πολλά χρόνια ακόμα.

Αυτό είναι ένα ευχαριστώ, όχι αντίο, γιατί η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, η πόλη της Σάρλοτ και οι Χόρνετς θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

- MJ"

Δείτε τη συνέντευξη - σταθμό του Νίκου Γκάλη αποκλειστικά στο SPORT24: "Κανείς στη γη δεν μπορεί να με μαρκάρει"

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ