EUROLEAGUE

Στο Κάουνας το Final Four της EuroLeague φέτος, στο Βερολίνο την επόμενη σεζόν

Στο Κάουνας το Final Four της EuroLeague φέτος, στο Βερολίνο την επόμενη σεζόν
EUROLEAGUE

Το Final Four της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23 θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας, ενώ αυτό της σεζόν 2023-24 θα γίνει στο Βερολίνο όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η διοργανώτρια αρχή.

Στο Κάουνας της Λιθουανίας θα διεξαχθεί το Final Four της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν στη Zalgirio Arena την Κυριακή 21 Μαΐου. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από τις 17 Ιανουαρίου 2023.

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Κάουνας στη λίστα με τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague. Σε 6 μήνες οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν μπροστά σε ένα από πιο φανατικά κοινά, καθώς η Λιθουανία είναι συνώνυμο του μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Κάουνας, αλλά και τη Ζάλγκιρις για την αφοσίωσή τους και το ενδιαφέρουν να διοργανώσουν το Final Four. Μαζί θα παραδώσουμε μια ακόμα αξέχαστη στιγμή σε όλους τους οπαδούς", ανέφερε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ακόμα η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το Final Four της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2023-24) θα λάβει χώρα στη Mercedes-Benz Arena στο Βερολίνο, το οποίο θα φιλοξενούσε την τελική φάση το 2022, αλλά λόγω των περιορισμών του κορονοϊού παραχώρησε τη θέση του στο Βελιγράδι.

Το Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει πραγματοποιηθεί άλλες δύο φορές στο Βερολίνο (2009, 2016) και η απόφαση να γίνει εκεί για μία ακόμα φορά πάρθηκε με γνώμονα την άυξηση του ενδιαφέροντος των Γερμανών για το μπάσκετ κατά 52% τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ