EUROLEAGUE

Το "εδώ είμαστε εμείς" του Κώστα Παπανικολάου και η κίνηση σιωπής μετά το τρίποντο του Κώστα Σλούκα

Το "εδώ είμαστε εμείς" του Κώστα Παπανικολάου και η κίνηση σιωπής μετά το τρίποντο του Κώστα Σλούκα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Σε μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε άμεσα με τρίποντο σε τρίποντο του Κώστα Σλούκα και ακολούθως έκανε μία κίνηση που φάνηκε να λέει στον γκαρντ των "πράσινων" να σιωπήσει, εξηγώντας στην συνέχεια με δηλώσεις του τι εννοούσε.

Τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι στιγμές. Αυτό ισχύει και για το χθεσινό (14/3) παιχνίδι των δύο ομάδων, στην νίκη των "ερυθρόλευκων" με 71-65 για την 29η αγωνιστική της EuroLeague, με μία αλληλουχία φάσεων που συνέβη να έχει για πρωταγωνιστές τους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα.

Συγκεκριμένα, με το παιχνίδι να βρίσκεται στην 2η περίοδο, ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το σκορ 25-30 και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, σηκώνοντας τα χέρια του. Αμέσως μετά όμως ο Παπανικολάου απάντησε με δικό του τρίποντο, μείωσε σε 28-30 και πανηγύρισε βάζοντας τον δείκτη του χεριού του στο στόμα του, σε μία κίνηση σαν να έδειχνε στον Σλούκα να "σιωπήσει".

Συμπαίκτες για χρόνια και φίλοι ακόμα περισσότερο καιρό - από τις μικρές εθνικές ομάδες για την ακρίβεια, πριν ακόμα ενηλικιωθούν - η συγκεκριμένη κίνηση του αρχηγού του Ολυμπιακού προφανώς έγινε στο πλαίσιο να "πικάρει" τον γκαρντ των "πράσινων", χωρίς να κρύβεται κάτι περισσότερο πίσω από αυτό. Κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος μιλώντας στο "Americanos24" όταν αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη στιγμή.

Αναλυτικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε σχετικά με αυτή την φάση: "Είναι μέσα στην ένταση του παιχνιδιού. Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και πανηγύρισε, εγώ με τη σειρά μου ήθελα να δείξω ότι εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του μέσα στο παρκέ. Αντίστοιχα κι εγώ το ίδιο".

Δείτε το VIDEO, με την δήλωση του Παπανικολάου για τον Κώστα Σλούκα να έρχεται στο 3:03:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ