NBA

Το Depth Chart των Μιλγουόκι Μπακς μετά από την Trade Deadline και οι επόμενοι στόχοι

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) and forward Khris Middleton (22) during an NBA basketball game against the Golden State Warriors in San Francisco, Saturday, March 12, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) and forward Khris Middleton (22) during an NBA basketball game against the Golden State Warriors in San Francisco, Saturday, March 12, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu) AP

Ο Πάτρικ Μπέβερλι πήρε τη θέση του αναπληρωματικού άσου, ο Ρόμπιν Λόπεζ αποχώρησε για να ανοίξει μία θέση στο ρόστερ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν χρόνο για να βρουν το τελευταίο κομμάτι του παζλ πριν από την έναρξη των playoffs.

Η Trade Deadline εξέπνευσε στις 22:00 της Πέμπτης (8/2), με τους Μπακς να μην βρίσκουν τελικά τον παίκτη (ή τους παίκτες) που θα τους ανέβαζε αμέσως επίπεδο, κυρίως στο κομμάτι της άμυνας και του μεγέθους στην περιφέρεια. Έκαναν μία ανταλλαγή, χωρίς ωστόσο να ταράξουν τα νερά, όπως περίμεναν οι fans τους, με έναν παίκτη σαν τον Ρόις Ο' Νιλ, τον Ντεζούντε Μάρεϊ ή τον Μπρους Μπράουν.

Ο GM Τζον Χορστ έδωσε τον Καμ Πέιν στους Σίξερς για να πάρει τον Πάτρικ Μπέβερλι που θα είναι απείρως χρησιμότερος σε αμυντικογενείς ρόλους, ακόμη και σε σχήματα μαζί με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στο παρκέ, έστειλε τον Ρόμπιν Λόπεζ στους Σακραμέντο Κινγκς (θα αποδεσμευθεί) και κράτησε τους Πατ Κόνατον, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, Μπόμπι Πόρτις που είχαν βρεθεί επίσημα ή ανεπίσημα στο trading block τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ανάγκη για έναν πιο αξιόλογο πόιντ γκαρντ καλύφθηκε, ωστόσο στο Μιλγουόκι χρειάζονται οπωσδήποτε έναν ακόμη ψηλό. Αυτόν θα τον βρουν, όπως όλα δείχνουν, από την αγορά των free agents, καθώς πλέον μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκη αποκλειστικά από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών. Σε αυτή βρίσκονται αρκετές καλές περιπτώσεις και θα προστεθούν ακόμη περισσότερες τις επόμενες ημέρες, με τον Χορστ να έχει πλέον ένα roster spot ανοιχτό για να το καλύψει αναλόγως.

Το Depth Chart των Μιλγουόκι Μπακς

  • PG: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Πάτρικ Μπέβερλι, ΤαϊΤάι Ουάσινγκτον *
  • SG: Μαλίκ Μπίσλι, Έι Τζέι Γκριν, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ
  • SF: Κρις Μίντλετον, Πατ Κόνατον, Αντρέ Τζάκσον
  • PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζέι Κράουντερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κρις Λίβινγκστον
  • C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις

* Two-Way Contract

Με την πρώτη πεντάδα να είναι ξεκάθαρη (Λίλαρντ, Μπίσλι, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ), ο Ρίβερς έχει αρκετές επιλογές για τη δεύτερη. Έι Τζέι Γκριν, Πατ Κόνατον, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, Αντρέ Τζάκσον, Τζέι Κράουντερ μπορούν όλοι να βοηθήσουν στις θέσεις 2-3, με τον τελευταίο να ανεβαίνει προς το παρόν (;) στο τέσσερα μέχρι να γίνει η τελευταία προσθήκη που θα ξεκαθαρίσει το ροτέισον στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Εκτός, πάντως, από το ανοιχτό roster spot, οι Μπακς μπορούν να προσφέρουν και δεκαήμερα συμβόλαια ώστε να δοκιμάσουν παίκτες πριν προσφέρουν την τελευταία θέση στο δυναμικό τους στον... εκλεκτό.

Η λογική πάντως λέει ότι θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να ολοκληρωθούν τα buyouts, να ξεκαθαρίσουν τις επιλογές τους και να επιλέξουν έναν παίκτη που θα αγωνίζεται είτε στις θέσεις 2-3, είτε στις θέσεις 4-5. Φυσικά με το μυαλό τους στα playoffs, όπου παίζουν επτά, οκτώ, το πολύ εννέα άτομα. Κι αυτά τα εννέα θα είναι οι Λίλαρντ, Μπέβερλι, Μπίσλι, Μίντλετον, Κόνατον, Κράουντερ, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ, Πόρτις με τα τωρινά δεδομένα.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ