EUROLEAGUE

Το Δ.Σ της EuroLeague υπέγραψε την πρώτη συλλογική σύμβαση στην ιστορία με την ELPA

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου της EuroLeague
Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου της EuroLeague EUROKINISSI

Η πρώτη συλλογική σύμβαση ανάμεσα στην EuroLeague Basketball και την ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) είναι πλέον γεγονός όπως ανακοινώθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Βαρκελώνη.

Αυτό που ζητούσαν για χρόνια οι παίκτες της EuroLeague - ενταντικοποιώντας την πίεση μέσω της ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) - είναι πλέον γεγονός, με την EuroLeague Basketball να ανακοινώνει την συμφωνία για την πρώτη συλλογική σύμβαση στην ιστορία.

Το Δ.Σ των μετόχων της EuroLeague (ECA Board) ολοκλήρωσε την δεύτερη συνεδρίασή του στην Βαρκελώνη, όπου μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν - ξέχωρα από την επιλογή να διοργανώσει το Βερολίνο το επόμενο Final Four - να είναι η σύναψη συλλογικής σύμβασης τριετούς διάρκειας, όπως δηλαδή ισχύει εδώ και χρόνια στο ΝΒΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, καθώς προβλέπονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και από τις δύο πλευρές. Όπως ωστόσο γνωστοποιήθηκε, τέθηκαν τα ελάχιστα στάνταρ που πρέπει να πληρούν οι ομάδες της EuroLeague στις εργασιακές σχέσεις τους με τους παίκτες.

Τέλος, το Δ.Σ των ομάδων-μετόχων ενέκρινε το νέο οικονομικό πλάνο διαμοιρασμού των εσόδων για την σεζόν 2021/22.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ