Γιάννης Αντετοκούνμπο: To be continued, με τρεις λέξεις σχολίασαν οι New York Times την σχέση των Μπακς με τον Greek Freak

Το φλερτ των Νιου Γιορκ Νικς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους New York Times.
Το σίριαλ της επόμενης μέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι καλά κρατεί και σύμφωνα με τους New York Times, η υπόθεση κάθε άλλο παρά τελειωμένη είναι. Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: “Αν υπήρχαν στήλες με τρεις λέξεις στον αθλητικό Τύπο, ο πιο εύκολος τρόπος να περιγράψει κανείς τη σχέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς θα ήταν: Συνεχίζεται (to be continued)”.
Οι Times επισημαίνουν ότι οι λόγοι που μπορεί κάποια στιγμή να σκεφτεί να αποχωρήσει παραμένουν οι ίδιοι εδώ και χρόνια: “οι φιλοδοξίες για το πρωτάθλημα, η ακόρεστη δίψα για το μεγαλείο και το αναπόφευκτο ερώτημα για το αν μπορεί να τα πετύχει όλα αυτά μένοντας εκεί που βρίσκεται“.
Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε ένα παρασκηνιακό επεισόδιο που αναστάτωσε το ΝΒΑ την εβδομάδα που μας πέρασε: ο Αντετοκούνμπο φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον για τους Νιου Γιορκ Νικς, μετά τις αποτυχημένες επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες τον Αύγουστο. Οι Times σημειώνουν ότι “ήταν μια σαφής κλιμάκωση – και δεν έχει τόση σημασία ποιος την προκάλεσε“.
Η χρονική συγκυρία, ωστόσο, χαρακτηρίζεται “παράλογη” από ανθρώπους της λίγκας. “Έπρεπε να το κάνουν τον Ιούνιο“, ανέφερε μία ανώνυμη πηγή στους Times. Ο λόγος; Η Νέα Υόρκη είχε μόλις ανανεώσει τον Μάικαλ Μπρίτζες με τετραετές συμβόλαιο 150 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που τον καθιστούσε μη διαθέσιμο για ανταλλαγή για έξι μήνες.
Επειδή οι Νικς έχουν ήδη δώσει αρκετά picks σε προηγούμενες συμφωνίες για τους Μπρίτζες και Καρλ-Άντονι Τάουνς, μια ενδεχόμενη ανταλλαγή με τους Μπακς θα έπρεπε να στηριχθεί κυρίως σε παίκτες όπως ο Ανουνόμπι και ο Ρόμπινσον – με τον Τζέιλεν Μπράνσον να μην κουνιέται.
Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον των Νικς παραμένει υπαρκτό. Όπως γράφουν οι New York Times: “Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται – το ενδιαφέρον υπάρχει και είναι έντονο. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές αποδείξεις ότι η παρουσία του Αντετοκούνμπο από μόνη της δεν αρκεί για να οδηγήσει μια ομάδα στην κορυφή”.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης διαχειρίστηκε την κατάσταση με ψυχραιμία, δείχνοντας πως μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στη φιλοδοξία και την αφοσίωση. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω στους συμπαίκτες μου. Είμαι εδώ για να την οδηγήσω όσο πιο μακριά μπορούμε — και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Θα το πάμε βήμα βήμα, αλλά είμαι εδώ. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία”.