ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το "αντίο" της Σταμάτη στην Εθνική Γυναικών: "Την αγάπησα πολύ, θα συνεχίσω να την αγαπώ και την έχω μέσα στην καρδιά μου"

Το "αντίο" της Σταμάτη στην Εθνική Γυναικών: "Την αγάπησα πολύ, θα συνεχίσω να την αγαπώ και την έχω μέσα στην καρδιά μου"
FIBA.BASKETBALL

Η αποψινή αναμέτρηση της Εθνικής Γυναικών με αντίπαλο την Τσεχία θα είναι η τελευταία της Εβίνας Σταμάτη με το εθνόσημο έπειτα από 21 χρόνια και η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, εκφράζοντας τα συναισθήματά της.

Η Εθνική Γυναικών υποδέχεται την Τσεχία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EuroBasket 2025 (12/11, 17:00, ΕΡΤ2 και Match Center από το SPORT24), ένας αγώνας με ιδιαίτερη σημασία για την Εβίνα Σταμάτη, η οποία θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το εθνόσημο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια σταματά από την Εθνική Ομάδα έπειτα από 21 χρόνια και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, εκφράζοντας τα συναισθήματά της για αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: "Ήρθε λοιπόν η στιγμή μετά από 21 χρόνια που έχω φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας να πω το αντίο. Είναι πολύ συνειδητή η απόφαση και νιώθω πολλή γεμάτη και ευγνώμων που μπόρεσα και έπαιξα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι προσέφερα και έδωσα ό,τι είχα για την Εθνική Ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι στην επόμενη κλήση δεν θα βρίσκομαι, αλλά αν θα έπρεπε να κατατάξω τα συναισθήματά μου σε επίπεδα σίγουρα η Εθνική Γυναικών θα βρισκόταν στην κορυφή της πυραμίδας. Νιώθω μεγάλη τιμή, μεγάλη περηφάνεια που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Την αγάπησα πολύ αυτή την ομάδα, θα συνεχίσω να την αγαπώ και την έχω μέσα στην καρδιά μου

Όλα αυτά τα χρόνια οι στιγμές με την Εθνική Γυναικών ήταν πάρα πολύ έντονες, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω αυτές θα ήταν το 2009 με την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας και το 2017 η 4η θέση στην Τσεχία. Αυτές είναι οι δύο στιγμές που σίγουρα ξεχωρίζω και θα θυμάμαι για πάντα.

Αυτό που βίωσα εγώ ως μέλος της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η Εθνική Γυναικών μου δίδαξε τι σημαίνει να παίζεις για τον διπλανό σου, τι σημαίνει η αλληλοϋποστήριξη, τι σημαίνει το εγώ να είναι κάτω από το εμείς. Αυτό δεν μπορεί κανένας σύλλογος να στο περάσει σε τέτοιο βαθμό που να μπορέσεις να το βγάλεις μέσα στο γήπεδο όσο η Εθνική Ομάδα. Θα τους έλεγα λοιπόν να αγαπούν την Εθνική Ομάδα, να την προσέχουν, να την προστατεύουν, να τα δίνουν όλα και να αλληλοϋποστηρίζουν η μία την άλλη. Να παίζουν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και να προσφέρουν γιατί η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα

Είναι μεγάλη πρόκληση και είναι εξαιρετική ευκαιρία για τις Ελληνίδες αθλήτριες και το μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας γενικότερα το γεγονός ότι θα διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός στη χώρα μας όπως το Ευρωμπάσκετ. Είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια θα είναι έτοιμα για αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Να το ευχαριστηθούν και να το διασκεδάσουν και εγώ θα είμαι σίγουρα κάπου εκεί κοντά τους να τις θαυμάζω και να τις υποστηρίζω"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ