ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Της έκοψε την... ανάσα

Της έκοψε την... ανάσα
New Image

Το Ρέθυμνο σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη κερδίζοντας την Ολυμπιάδα με... και συνεχίζει να ελπίζει

Η ήττα του πρώτου γύρου από την Ολυμπιάδα (51-57) φαινόταν καταδικαστική για το Ρέθυμνο, ωστόσο, το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι "πορτοκαλί" θα αποχαιρετίσουν πρώτοι την Α1.
Ο ΑΓΟΡ με περισσότερες λύσεις... πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και ισοπέδωσε της ελπίδες των γηπεδούχων. Με πολλές επιθετικές επιλογές και σοβαρότητα ως το τέλος, η κρητική ομάδα επιβλήθηκε σχετικά εύκολα από ένα σημείο και έπειτα.

Χωρίς... άμυνες

Η ήττα θα σήμαινε και αποχαιρετισμό της Α1 κάτι που γνώριζαν καλά τόσο στην Ολυμπιάδα όσο και στο Ρέθυμνο,ωστόσο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν παίζοντας γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ χωρίς να προσέχουν τις άμυνες τους κάτι που φαίνεται και από το σκορ του πρώτου ημιχρόνο (43-46).

Οι παίκτες του ΑΓΟΡ μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και πήραν κεφάλι στο σκορ έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντσε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Εκεί όμως που η κρητική ομάδα έδειχνε να έχει έυκολο έργο κατά διαστήματα, οι λανθασμένες επιλογές και τα... κενά στην απόδοσή τους έδιναν το δικαίωμα στους Πατρινούς να μένουν μέσα στη διεκδίκηση
της νίκης.

Οι "πορτοκαλί" στηρίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις επιθετικές λύσεις του Περικλή Δορκοφίκη ο οποίος ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα και του Βασίλη Σούλη, όχι όμως και των ξένων τους. Ο Ντέγουέιν Τζέφερσον -που αποτελεί τη μόνιμη απειλή των αντιπάλων της Ολυμπιάδας- έδειχνε εκτός κλίματος καθώς τον είχε περιορίσει η άμυνα του Ρεθύμνου.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη με συνέπεια να βρίσκονται κοντά στο σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το... καθάρισε στο δεύτερο

Στην επανάληψη το Ρέθυμνο ξεκίνησε εντυπωσιακά με συνέπεια να τρέξει ένα σερί 11-3 και να
ανεβάσει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (46-57) έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μιλένκο Τόπιτς.

Η Ολυμπιάδα αναζητούσε απάντηση και το... ξύπνημα του Τζέφερσον προκειμένου να ρίξει τη διαφορά και
να αντεπιτεθεί κάτι που έδειχνε δύσκολο λόγω των χαμένων ριμπάουντ και αφού δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τα λάθη των φιλοξενούμενων.

Όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο εύκολα για το Ρέθυμνο που είχε επιβάλλει πλήρως
τον ρυθμό του και ανέβαζε συνεχώς την διαφορά και δεν έδειχνε αυτή τη φορά να έχει... τάσεις αυτοκτονίας που παρουσίαζε σε προηγούμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 43-46, 60-69, 78-95

Ολυμπιάδα (Ράτσα): Τζόροβιτς 2, Οσμόκροβιτς 5, Iωακειμίδης 4(1), Θεοδωράκος, Νέσοβιτς 10(1), Σούλης 13(1), Τζέφερσον 14(2), Δορκοφίκης 16(4), Μπράουν 6, Λάππας 8(2), Βαβάτσικος.

Ρέθυμνο (Πεδουλάκης): Νικολαΐδης 2, Κούμουλος 2, Μακρής 2, Γκιζόγιαννης 11(3), Τόπιτς 14(4), Γιανγκ 13(1), Νάτζφεϊ 12, Καραποστόλου 14(4), Πιστόλιεβιτς 4, Ντέιβισον 8(2), Βουγιούκας 13.

Πεδουλάκης: "Μένουμε σοβαροί και θα παλέψουμε"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και τόνισε ότι το Ρέθυμνο θα παλέψει μέχρι το τέλος. "Ο Μακρής νοικοκύρεψε την ομάδα. Είχαμε καλά ποσοστά και ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα. Μένουμε σοβαροί και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος", ανέφερε ο τεχνικός της κρητικής ομάδας που σχολίασε και την ήττα από την Ολυμπιάδα στον πρώτο γύρο. " Eίχαμε δύο ξένους από την 13η αγωνιστική. Χάθηκε χρόνος, ωστόσο, βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Νίκος Μακρής ανέφερε: " Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο σοβαροί και πήραμε τη νίκη".

O Nτράγκαν Ράτσα από την πλευρά του υπογράμμισε: "Τ ο Ρέθυμνο πήρε τη νίκη χάρη στην εμπειρία του αλλά παίζει και καλά τον τελευταίο καιρό. Το άγχος έπαιξε ρόλο όμως δεν καταλαβαίνω πως σε επηρεάζει στον αμυντικό τομέα".

Ο Γιάννης Λάππας μίλησε με σκληρά λόγια την εμφάνιση της ομάδας του. " Σήμερα ήμασταν στο κλίμα των ημερών, πραγματικός καρνάβαλος. Με τον τρόπο που παίζουμε δεν έχουμε τύχη".







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ