Τι κοινό έχουν οι Γκούντελοκ και Μπατίστα;

Πώς κινείται ο Παναθηναϊκός και πώς η Φενέρμπαχτσε; Δείτε πώς εκδηλώνονται οι ομάδες που θα συναντηθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, το βράδυ της Πέμπτης (30/10, 21.30).
Το Synergy ήταν η… βοήθεια που πήραμε για να δούμε πώς παίζει ο Παναθηναϊκός και πώς η Φενέρμπαχτσε, πριν βρεθούν στο ίδιο παρκέ, το βράδυ της Πέμπτης (30/10, 21.30).
Στους πίνακες που θα δείτε και αφορούν όλα τα ματς που έχουν δώσει φέτος οι ομάδες (σε Euroleague και εθνικές λίγκες -και ναι, άρα μετρούν και οι τραυματισμοί), μπορείτε να καταλάβετε ποιες είναι οι κύριες επιλογές και των δυο ομάδων, μαζί και ποιοι ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα -και άρα πρέπει να τακτοποιηθούν καταλλήλως.
Ποιος είναι ο Παναθηναϊκός…
Ακόμα και αν έχετε δει ελάχιστα τους “πράσινους”, θα ‘χετε παρατηρήσει ποιος είναι η πρώτη επιλογή στην επίθεση. Έπειτα όμως, από τον Εστεμπάν Μπατίστα υπάρχουν τέσσερις παίκτες που είναι μία η άλλη.
| Όνομα | Προσπάθειες % |
| Εστεμπάν Μπατίστα | 18.4% |
| Νίκος Παππάς | 13.3% |
| Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς | 12.1% |
| Τζέιμς Γκιστ | 11.3% |
| Δημήτρης Διαμαντίδης | 10.5% |
Ακολουθούν οι Σλότερ (9.3%), Μποχωρίδης (6.9%), Φώτσης (5.7%), Μπλουμς (3.6%), Χαραλαμπόπουλος (2.6%), Ράιτ (1.5%). Μαυροκεφαλίδης (1.1%), Κόνιαρης (1.9%), Διαμαντάκος (1.5%).
Κατά… 15.8% το σουτ ήταν από μεσαία απόσταση, κατά 75,6% από τα 6.75 και κατά 8.6% εξ επαφής.
| Τρόπος | Ποσοστό |
| Spot up* | 23% |
| P&R Handler | 17.2% |
| Post up | 12.2% |
| Transition | 9.8% |
| Cut | 8% |
| Isolation | 6.3% |
| Off Screen | 5.5% |
| P&R Man | 5.2% |
| Από επ. ριμπ. | 4,9% |
| Άλλα | 8% |
*Το spot up είναι τα σουτ από μακριά, τα οποία προκύπτουν αφού έχει προηγηθεί κυκλοφορία της μπάλας ή έπειτα από πάσα -δηλαδή όχι τα… χειρόφρενα (αυτά είναι στο “άλλα”).
…και ποια η Φενέρμπαχτσε
Ξέρουμε ότι την παραμικρή έκπληξη δεν θα αισθανθείτε, αν μάθετε ότι ο Αντριου Γκούντελοκ είναι ο τύπος που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στη Φενέρμπαχτσε. Δείτε τι γίνεται.
| Όνομα | Προσπάθειες% |
| Άντριου Γκούντελοκ | 16,2% |
| Ρίκι Χίκμαν | 10,5% |
| Γιαν Βέσελι | 9,3% |
| Εμίρ Πρέλντζιτς | 9,2% |
| Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς | 8,2% |
| Λούκα Ζόριτς | 8,2% |
Ακολουθούν οι Μπιέλιτσα (8,1%), Σαβάς (7,8%), Ερντέν (4,7%), Αλτιτίνγκ (4,5%), Μαχμούτογλου (4.4%), Τσετίν (3.9%), Σιπαχί (3.3%), Τουρκιγιλμάζ (1.8%).
Το transition είναι το 10.9%, ενώ στο spot up, ο Ρίκι Χίκμαν είναι η πρώτη επιλογή (14.5%). Ακολουθεί ο Γκούντελοκ (13.4%), ο Μπιέλιτσα είναι τρίτος (12.7%) και ο Βέσελι τέταρτος (10.5%).
Στο one on one (είναι το 7,1% του τρόπου που βάζει την μπάλα στο καλάθι η Φενέρμπαχτσε), η επιλογή είναι -ουσιαστικά- μία και είναι ο Γκούντελοκ. Απασχολεί το 54,2% του συνόλου (στη συγκεκριμένη συνθήκη) και αυτό το νούμερο αποδεικνύει ότι πρόκειται για σύστημα -και όχι για “…πάμε και ο βοηθός μαζί μας”. Οι επόμενες επιλογές στο isolation είναι οι Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς (έχουν από 9.6%). Οι Σαβάς και Ζόριτς μονοπωλούν το πικ εντ ρολ (39,7% και 30,8% αντίστοιχα) και το ποστάρισμα (22.7% έκαστος). Ακολουθούν οι Ερντέν (16.5%) και Βέσελι (15.5%).
Να και πώς… έχουν κατανεμηθεί οι πόντοι των γειτόνων.
| Τρόπος | Ποσοστό% |
| Spot up | 23.7% |
| P&R Handler | 16.4% |
| Transition | 10.9% |
| Cut | 9.8% |
| Post up | 8.3% |
| Isolation | 7.1% |
| P&R Man | 6.7% |
| Από επ. ριμπ. | 4.5% |
| Off screen | 4.1% |
| Άλλα | 8.4% |