ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θυμωμένος ο Μπαρτζώκας: "Αργά ή γρήγορα θα βρω σε ποιους πρέπει να στηριχθώ"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δίνει οδηγίες στους παίκτες του Ολυμπιακού σε αγώνα της EuroLeague 2020/21
Ο Μπαρτζώκας δίνει οδηγίες στους παίκτες του EUROKINISSI

Ενοχλημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με τη Βαλένθια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε με αυθορμητισμό και με ειλικρίνεια στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ.

Πολύ απογοητευμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού, από την έλλειψη ενέργειας στην άμυνα, από την απουσία επαφών και δυνατών μαρκαρισμάτων ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων μίλησε κυρίως για το πρώτο μέρος, στο οποίο οι Ισπανοί πέτυχαν 52 πόντους, έχτισαν την αυτοπεποίθησή τους και έφτασαν έτσι στην ένατη νίκη τους σε 15 αγώνες στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Έπαιξε σπουδαία η Βαλένθια, έκανε πολύ καλό ματς, άξιζε 100% να κερδίσει. Εμείς δεν αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είχαμε εντελώς λάθος συμπεριφορά στο πρώτο μέρος και είμαι εντελώς απογοητευμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε από μεγάλη νίκη και ξεκινάμε αγώνα με διαφορετικές πεντάδες, αλλά με την ίδια συμπεριφορά. Δεν θέλαμε να ακουμπήσουμε κανέναν. Είχαμε πει ότι έπρεπε να είμαστε δυναμικοί απόψε, όμως η μόνη ομάδα που το έκανε ήταν η Βαλένθια.

Η δουλειά μου δεν είναι να δημιουργήσω τις δυνατότητες της ομάδας, αυτές υπάρχουν. Είναι προφανές, τις είδαμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η συμπεριφορά, το μαχητικό πνεύμα, αυτά που πρέπει να κάνουμε για να κερδίζουμε, αυτά είναι δική μου ευθύνη. Δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει, σε ποιους πρέπει να βασιστώ, αργά ή γρήγορα όμως θα το βρω.

Μια ομάδα που ποστάρει πολύ, έχει εξαιρετικό ταλέντο και είναι πρώτη σε ασίστ, δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις χωρίς επαφές, θα την αφήσεις να κάνει ό,τι θέλει. Όταν δέχεσαι 50 στο ημίχρονο, δεν αξίζεις κάτι περισσότερο. Ακόμη κι αν γυρίσεις το παιχνίδι, ο αντίπαλος θα έχει προβάδισμα, θα έχει αυτοπεποίθηση. Είχαμε αντίδραση και όχι δράση. Σε κάθε φάση που χρειαζόταν επαφή, δύναμη, πίστη, μαχητικό πνεύμα, υστερήσαμε. Αυτοί έχασαν 11 σουτ και πήραν 7-8 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, σε μια φάση πήραν δύο συνεχόμενα ενώ η μπάλα έκανε δύο γκελ στη ρακέτα μας. Αυτή τη στιγμή είμαι υπεύθυνος σε αυτό, πρέπει να έχουμε διαφορετική νοοτροπία σε ένα μεγάλο, παγωμένο γήπεδο σαν αυτό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρουσιάσαμε αντίδραση. Έχουμε πολλούς παίκτες και αν κάποιοι βρίσκουν ρυθμό, αποφασίζω να πάω με αυτούς, με αυτό το ροτέισον".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ