ΜΠΑΣΚΕΤ

The Last Dance: Το "γαμ.. τις μαλ...ες" του Ρον Χάρπερ επειδή δεν μάρκαρε τον Τζόρνταν στο "The Shot"

The Last Dance: Το "γαμ.. τις μαλ...ες" του Ρον Χάρπερ επειδή δεν μάρκαρε τον Τζόρνταν στο "The Shot"

Ο Ρον Χάρπερ περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την αντίδρασή του στην επιλογή του Λενι Γουίλκενς πριν το "The Shot" του Τζόρνταν το 1989 να ρίξει πάνω στο "Air" τον Ίλο και όχι αυτόν.

Το περίφημο νικητήριο καλάθι του Μάικλ Τζόρνταν στο Game 5 της σειράς του πρώτου γύρου των playoffs κόντρα στους Καβαλίερς κατά πολλούς καθόρισε την καριέρα του και είναι γνωστό ως "The Shot". 31 χρόνια αργότερα ήρθε μία αποκάλυψη που σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Στα επεισόδια 3 και 4 του " The Last Dance" υπάρχει αναφορά στο νικητήριο καλάθι του Τζόρνταν, με το Τοτέμ των Μπουλς και τον - τότε αντίπαλό του και μετέπειτα συμπαίκτη του στο Σικάγο - Ρον Χάρπερ να θυμούνται την φάση, συμφωνώντας σε ένα πράγμα: Κανονικά θα έπρεπε να μαρκάρει ο Χάρπερ τον Τζόρνταν στην τελευταία φάση.

Ο Τζόρνταν ξεκινάει την διήγησή του σε αυτή την φάση λέγοντας ότι " είχαν τον Κρεγκ Ίλο να με μαρκάρει σε αυτή την φάση, κάτι το οποίο ειλικρινά πιστεύω ότι ήταν λάθος. Ο λόγος είναι ότι αυτός που με μάρκαρε καλύτερα ήταν ο Ρον Χάρπερ". Τότε είναι που την σκυτάλη στην περιγραφή πήρε ο Χάρπερ, ο οποίος ήταν αρκετά γλαφυρός:

" Μαζευόμαστε στο τάιμ-άουτ και λέω στον προπονητή μου: 'Είμαστε μπροστά με έναν πόντο και λέω: 'Κόουτς, τον έχω τον MJ. Έχω τον MJ'. Και ο προπονητής λέει 'θα βάλω τον Ίλο στον MJ'. Και λέω "ΟΚ, ό,τι να 'ναι. Γαμ... αυτές τις μαλ...ες'".

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Χάρπερ θα σταματούσε τον Τζόρνταν στην τελευταία φάση. Το γεγονός πάντως ότι ο ίδιος ο Τζόρνταν αναφέρει ότι ο Χάρπερ - ο οποίος έμελλε να γίνει πολύ καλός του φίλος - τον δυσκόλευε, δείχνει ότι μάλλον η επιλογή του Λένι Γουίλκενς (που ήταν προπονητής των Καβς τότε) να ζητήσει από τον Ίλο να μαρκάρει τον "Air" ήταν λανθασμένη.

Δείτε το VIDEO με τις ατάκες των Τζόρνταν και Χάρπερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ