SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: " Η αφετηρία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ δεν είναι ίδια, ο ΜακΝις είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει step-up"

Τακιανός: " Η αφετηρία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ δεν είναι ίδια, ο ΜακΝις είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει step-up"
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Super Cup, αλλά και για τον Τζαμάνι ΜακΝις μίλησε ο Φώτης Τακιανός.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αστοχία του από την περιφέρεια (3/23 τρίποντα) και ηττήθηκε σχετικά εύκολα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Super Cup 2023. Ο Φώτης Τακιανός έκανε λόγο για δύο ομάδες με διαφορετική αφετηρία και στόχους, ενώ αναφέρθηκε και στον Τζαμάνι ΜακΝις, ο οποίος έκλεισε τον αγώνα με double-double 19 πόντων και 10 ριμπάουντ.

"Εφόσον σήμερα ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια να ευχηθούμε υγεία σε όλες τις ομάδες και ο καθένας μέσα από τη διαδικασία να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει. Αυτό δεν είναι εύκολο, απαιτεί ψυχική και πνευματική δύναμη, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο η λειτουργεία μας στην άμυνα έδωσε ρυθμό στην ομάδα, μας έλειψε όμως το σκορ από την περιφέρεια, είχαμε 0/6 τρίποντα, αλλά ήμασταν πίσω με 5 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι μετά το 43-46 γαιτί οι ψηλοί μας φορτώθηκαν με φάουλ, μπήκαμε σε ένα ροτέσιον προστασίας και γίναμε σοφτ στις επαφές μας στη ρακέτα, το οποίο πληρώσαμε με ένα 19-2.

Η ομάδα μας δεν παραδόθηκε, προσπάθησε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον αντίπαλό μας. Η αφετηρία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ δεν είναι ίδια. Πρέπει να αξιολογούμε την αφετηρία, δηλαδή τι ρόστερ έχουν, τι μπάτζετ έχουν οι ομάδες και τι στόχους.

Έχουμε επενδύσει στην εξέλιξη με νεαρούς και έμπειρους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια συγκέντρωση, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια σε άμυνα και επίθεση.

Σε αυτά τα παιχνίδια, το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσουμε σε ποιο σημείο μπορούν να επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι. Τώρα πρέπει να δούμε αν οι παίκτες είναι ομαδικοί και αν έχουν απορροφήσει το σύστημα. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το αν μιλάμε για φιλικό, παιχνίδια Super Cup ή πρωταθλήματος, όλα έχουν την ίδια σημασία και αντιμετωπίζονται με την ίδια λογική.

Το να διαφοροποιείς ως απόδοση έναν παίκτη είναι άδικο για το σύνολο. Ο ΜακΝις αποκτήθηκε λόγω των αγωνιστικών του χαρακτηριστικών και επειδή είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει το step-up. Πρέπει να δούμε πως λειτούργησε όλη η ομάδα για να έχει την απόδοση που είχε. Δεν πρέπει να θεωρείσει μετά από αυτό το ματς ότι έχει καταφέρει κάτι, γιατί είναι μόλις το πρώτο ματς της σεζόν", ανέφερε αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός.

TAGS SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ