ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Τζόρνταν: Το εξωπραγματικό ποσό που πουλήθηκαν τα παπούτσια που φόρεσε ο Air στους τελικούς του '98

Τζόρνταν: Το εξωπραγματικό ποσό που πουλήθηκαν τα παπούτσια που φόρεσε ο Air στους τελικούς του '98
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Έσπασε τα κοντέρ η δημοπρασία των “Bred” Air Jordan 13s που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο Game 2 των τελικών του NBA το 1998, καθώς πωλήθηκαν έναντι 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έναντι 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκαν τα “Bred” Air Jordan 13s που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο Game 2 των τελικών του NBA το 1998, όταν και πήρε το έκτο και τελευταίο πρωτάθλημα της καριέρας του με τους Μπουλς, σε δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Sotheby.

Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 1.5 εκατ. δολάρια που είχαν δοθεί σε δημοπρασία το Σεπτέμβριο του 2021, για ένα άλλο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών του Τζόρνταν, με τον MJ να είναι πλέον ο πολυτιμότερος αθλητής σε δημοπρασίες για αναμνηστικά αθλητικών ειδών, αφού τον Σεπτέμβριο του 2022, η φανέλα που φορούσε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του 1998 είχε πωληθεί για 10.1 (!) εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε η δημοπρασία φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα από αγώνα με την Εθνική Αργεντινής.

ο σημερινό αποτέλεσμα που έσπασε το ρεκόρ αποδεικνύει περαιτέρω ότι η ζήτηση για αθλητικά αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να υπερβαίνει τις επιδόσεις και να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτήν την αναδυόμενη αγορά", ανέφερε ο Μπράμ Γουότσερ, επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών της Sotheby.

Η μεγάλη ζήτηση για το εν λόγω ζευγάρι παπουτσιών ίσως να οφείλεται και στο "The Last Dance", που κυκλοφόρησε από το ESPN και το Netflix το 2020, καθώς η σειρά των τελικών ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τους Γιούτα Τζαζ το 1998 προβάλλεται αρκετά στο εν λόγω ντοκιμαντέρ.

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ NBA ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ