NBA

Τα δεδομένα για τον Αλεκσέι Ποκουσέβσκι που δεν έχει πλέον ρόλο στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Oklahoma City Thunder center Aleksej Pokusevski (17) in the first half of an NBA basketball game Saturday, March 26, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Oklahoma City Thunder center Aleksej Pokusevski (17) in the first half of an NBA basketball game Saturday, March 26, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) 2022 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Αλεκσέι Ποκουσέβσκι δεν υπολογίζεται στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, μένει εκτός 15άδας και στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα είναι free agent.

Όταν το καλοκαίρι του 2020 τον επέλεξαν στο νούμερο 17 του Draft, οι Θάντερ έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν σύγχρονο point forward που θα σκοράρει από την περιφέρεια, θα πασάρει, θα μαζεύει τα ριμπάουντ και θα κάνει contest στη ρακέτα και στο τρίποντο με την ίδια ευκολία. Τρία χρόνια και... μισή σεζόν μετά, ο Αλεκσέι Ποκουσέβσκι δεν έχει εξελιχθεί στον παίκτη που ονειρεύονταν στην Οκλαχόμα Σίτι, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στο τέλος της περιόδου ο 22χρονος Σέρβος θα βγει στην αγορά ως free agent για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο ύψους 2μ.13 φόργουορντ έχει πάρει μόλις 43 λεπτά σε επτά αγώνες της σεζόν 2023/24, βρίσκεται στο περιθώριο και δεν έχει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ρόλο στους Θάντερ που είναι γεμάτοι στις θέσεις 3-4. Στην πρώτη σεζόν του ο Ποκουσέβσκι είχε 8.2 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1 μπλοκ ανά 24.2 λεπτά σε 45 αγώνες. Στη δεύτερη σεζόν είχε 7.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά 20.2 λεπτά σε 61 αγώνες. Πέρυσι είχε 8.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά 20.6 λεπτά σε 34 αγώνες.

"Ο Αλεκσέι είναι υγιής, ωστόσο μπορούμε να έχουμε μόνο 15 παίκτες στον πάγκο μας και όπως βλέπετε υπάρχει μία... ασυνήθιστη υγεία στην ομάδα. Είμαστε υγιείς στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Είναι και λίγο θέμα τύχης, είναι φυσικά και θέμα δουλειάς. Αυτά τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά, οπότε ίσως να μιλάμε για έναν συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων, της τύχης και της δουλειάς. Πρέπει να αφήνουμε τρία άτομα στην inactive list και συνήθως χρησιμοποιούμε τους 15 που θεωρούμε ότι ταιριάζουν κάθε βράδυ στον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας" ήταν τα λόγια του προπονητή των Θάντερ, Μαρκ Ντάιγκνολτ.

Από τους 18 παίκτες που έχουν χρησιμοποιήσει φέτος οι Θάντερ, μόνο ο Κεγιόντεϊ Τζόνσον έχει παίξει λιγότερα λεπτά (28) και έχει γράψει λιγότερες συμμετοχές (3) από τον Ποκουσέβσκι. Η Trade Deadline πλησιάζει (8/2) και αν στην Οκλαχόμα Σίτι πράγματι δεν υπολογίζουν τον Σέρβο για φέτος ή για ένα συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στον οργανισμό τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να τον ανταλλάξουν είτε ως μονάδα, είτε ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ποκουσέβσκι δεν θα δυσκολευθεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και ακόμη κι αν δεν υπάρξει μία καλή προοπτική στο NBA, η Ευρώπη θα του προσφέρει επιλογές, με την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα να ψάχνουν συνεχώς αξιόλογους Σέρβους για τα ρόστερ τους. Στην Ελλάδα, αν υποθέσουμε ότι ο "Πόκου" μπορεί να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα και γυρίσει στη χώρα, θα παίξει σαν ξένος καθώς δεν έχει ελληνικό διαβατήριο. Στο τέλος της χρονιάς ο Σέρβος φόργουορντ θα έχει εισπράξει 14.349.113 δολάρια από την τετραετία του στις ΗΠΑ.

TAGS NBA ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ