NBA FINALS

Τα χρήματα που πήραν οι Ντένβερ Νάγκετς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA

Ο Τζαμάλ Μάρι σε αγώνα των Νάγκετς
Ο Τζαμάλ Μάρι σε αγώνα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Κάτι λιγότερο από οκτώ εκατομμύρια είναι το ποσό που θα εισπράξουν οι Ντένβερ Νάγκετς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το ποσό να μοιράζεται στα μέλη του οργανισμού.

Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Νάγκετς, θα μνημονεύεται για χρόνια. Η ομάδα του Ντένβερ καθάρισε τους Μαϊάμι Χιτ στα πέντε παιχνίδια, ο αυτοκρατορικός Νίκολα Γιόκιτς αναδείχθηκε παμψηφεί MVP των NBA Finals και ο οργανισμός παίρνει ένα καλό ποσό για το τεράστιο κατόρθωμά του.

Αν και η Λίγκα δεν προσφέρει απευθείας bonus στον πρωταθλητή, υπάρχει μία δεξαμενή χρημάτων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων των playoffs η οποία επιστρέφει ένα σημαντικό ποσοστό στις ομάδες. Αυτή με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (Μιλγουόκι Μπακς) παίρνει 777.840 δολάρια και από εκεί και πέρα έσοδα έχουν οι δύο ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ σε Ανατολή και Δύση (680.603 δολάρια η κάθε μία), οι δύο ομάδες που τις ακολουθούν (547.039 η κάθε μία) και εκείνες που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον πρώτο γύρο των playoffs παίρνουν 402.479 δολάρια, οι ομάδες που φτάνουν στον δεύτερο γύρο παίρνουν 478.902 δολάρια, οι ομάδες που προκρίνονται στους τελικούς κάθε περιφέρειας παίρνουν 791.398 δολάρια, η ομάδα που χάνει στους NBA Finals εισπράτει 3.164.731 δολάρια, ενώ η νικήτρια παίρνει 4.775.940. Έτσι, οι Νάγκετς θα βάλουν στα ταμεία τους το ποσό των 7.809.925 δολαρίων, το οποίο στη συνέχεια θα μοιράσουν όπως εκείνοι θέλουν στα μέλη του οργανισμού.

Από αυτό το bonus θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τον Ασίμ Αγκαρβάλ του sportskeeda και τα δαχτυλίδια που θα πάρουν τα μέλη της ομάδας του Ντένβερ στην opening night της σεζόν 2023/24. Κάθε δαχτυλίδι υπολογίζεται ότι κοστίζει από 20 έως 100 (σε σπάνιες περιπτώσεις) χιλιάδες δολάρια.

TAGS NBA FINALS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ