NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Η άλωση του Staples Center, ο Κάρι που σοκάρει και τα δώρα του Γιάννη

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Η άλωση του Staples Center, ο Κάρι που σοκάρει και τα δώρα του Γιάννη
2021 JEFF CHIU/AP PHOTO

Από την άλωση του Staples Center από τους Κινγκς του αφιονισμένου Φοξ, μέχρι τον φοβερό και τρομερό Κάρι που κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και τα δώρα που μοιράζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Λέικερς θέλουν να ξέχασουν το βράδυ στο Staples Center όπου έπαιζαν σχεδόν τέσσερις ώρες, ο Κάρι έχει βάλει το τούρμπο και προχωράει και ο Γιάννης μοιράζει δώρα με τα Χριστούγεννα να είναι σχεδόν ένα μήνα μακριά. Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA μία μέρα μετά το Thanksgiving σε μία βραδιά με 12 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Δεν τίθεται θέμα για το ποιο ήταν το ματς της βραδιάς. Μα φυσικά αυτό στο Λος Άντζελες, εκεί όπου οι Κινγκς σόκαραν τους Λέικερς και έφυγαν θριαμβευτές με 141-137 έπειτα από ένα ματς-θρίλερ (από τα καλά θρίλερ), που κρίθηκε στις τρεις παρατάσεις. Καλά ακούσατε, στις τρεις παρατάσεις. Ο ΛεΜπρόν, ο Γουέστμπρουκ, ο Ντέιβις και οι υπόλοιποι ηττήθηκαν στις τρεις παρατάσεις. Το παιχνίδι άρχιζε στις πέντε το πρώι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις εννιά.! Αυτό είναι περίπου τέσσερις ώρες ματς, ή μάλλον τέσσερις ώρες ματσάρας.

Τι κι αν ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πρόσθεσε ένα ακόμα triple-double στο πλούσιο βιογραφικό του, αυτό δεν ήταν αρκετό για τους "Λιμνανθρώπους" να βγουν θριαμβευτές από το ματς. Ο ΛεΜπρόν έβαλε άλλους 30, αλλά ο φοβερός και τρομερός Φοξ έκανε τα πάντα για την ομάδα του; Έτσι με τούτα και με κείνα οι Κίνγκς σημείωσαν την όγδοή τους νίκη στη σεζόν την ώρα που οι Λέικερς έπεσαν στο 10-11.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Υπήρξαν αρκετοί παίκτες που θα άξιζαν τον τίτλο της "εμφάνισης της βραδιάς" αλλά ένας τον αξίζει δικαιωματικά και αυτός δεν είναι άλλος από τον ΝτεΆρον Φοξ των Κινγκς. Άλωσε το Λος Άντζελες, σόκαρε τον ΛεΜπρόν και την αρμάδα του και έκανε το triple-double του Γουέστμπρουκ να μοιάζει μικρό (που δεν είναι).

Ο γκαρντ της ομάδας του Σακραμέντο σημείωσε 34 πόντους με 15/32 σουτ, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 52:42 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Σχεδόν μία ώρα έτρεχε πάνω κάτω και σκόραρε. Αλλά χαλάλι αφού οι Κινγκς κέρδισαν! Σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, έγινε ήρωας για τους συμπαίκτες του και την πόλη του Σακραμέντο και σίγουρα είναι μία εμφάνιση που θα θυμάται για καιρό.

Ο Κάρι που... σοκάρει

Εδώ το πράγμα καταντάει βαρετό και μονότονο. Αλλά ο Στεφ Κάρι βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να το κάνει πιο ενδιαφέρον. Ακόμα μία εμφανισάρα από τον σούπερ-σκόρερ των Γουόριορς που σε 38 λεπτά και κάτι που βρέθηκε στο παρκέ σκόραρε 32 πόντους αγγίζοντας το triple-double με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Είναι κάτι ασυνήθιστο; Όχι, αλλά κάθε φορά βάζει και κάτι το διαφορετικό στο ρεπερτόριό του. Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει.

Γιάννης λαμπρός τους οδηγεί

Ναι, είναι ο ηγέτης των Μπακς. Ναι είναι ο MVP των περσινών τελικών και πρωταθλητής στο ΝΒΑ, αλλά πραγματικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο νιώθει πως δεν έχει καταφέρει τίποτα ακόμα και πως κάθε ματς και κάθε καλάθι είναι μία ευκαιρία για να δείξει στο κοινό του και κάτι καινούργιο. Για ακόμα μία φορά, πήρε από το χέρι τους Μπακς και τους οδήγησε στο διπλό απέναντι στους Νάγκετς, σημειώνοντας ακόμα ένα double-double (24 πόντοι, 9/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/9 βολές, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

Ένας Θεός ξέρει αν οι Μπακς, που ακόμα δεν είναι πλήρεις και δεν έχουν βρει στο 100% τον εαυτό τους θα μπορούσαν να καταφέρουν το κάτι παραπάνω σε κάθε ματς χωρίς τον Γιάννη να τους δείχνει τον δρόμο. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να το δούμε αυτό, αλλά η μάχη θα είναι άνιση χωρίς τον Greek Freak.

Τους έπεσε βαριά η... γαλοπούλα

Το διάλειμμα μίας μέρας για την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική φάνηκε πως δεν ευνόησε καθόλου τους Γκρίζλις που ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τους Χοκς του σούπερ Τρε Γιανγκ. Για την ακρίβεια φάνηκε πως το γεμάτο τραπέζι που έχουν οι Αμερικανοί αυτή τη μέρα και η ψητή γαλοπούλα που σερβίρεται, τους έπεσε βαριά. 32 πόντοι διαφορά δεν το λες και λίγο και έτσι οι Γκρίζλις πρώτα φάγανε την ψυχρολουσία με τον τραυματισμό του Μοράντ και έπειτα ήρθε η ήττα από τους σαφώς καλύτερους- στο παρκέ- Χοκς.

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων

Ήθελε να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του. Να που οι ευχές γίνονται πραγματικότα και....κάτι παραπάνω. Αυτός ο τυχερός πιτσιρικάς είχε ευχηθεί στα γενέθλιά του να δει τον Greek Freak και εκείνος του πρόσφερε τα παπούτσια του. Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε αυτή την ηλικία. Σίγουρα του είναι λίγο μεγάλα, αλλά τι σημασία έχει; Θα μείνουν σε εμφανές σημείο να τα καμαρώνει για πολλά, πολλά χρόνια.

ΥΓ: Αν και ο αδελφός του πιτσιρικά φόραγε φανέλα Γιόκιτς, ο Γιάννης ήταν μεγαλόψυχος και του χάρισε τη δική του φανέλα. Έτσι, για να υπάρχει ποικιλία και να φορέσει την φανέλα ενός πραγματικού Freak.

Ράσελ Γουέστμπρουκ: Σημειώσατε (ένα ακόμα) triple-double

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πρόσθεσε ένα ακόμα triple-double στη συλλογή του και έφτασε τα 146. Ναι, σωστά τα 146. Βρίσκεται δεύτερος στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα triple-double στην ιστορία της λίγκας, κυνηγάει τον Όσκαρ Ρόμπινσον που έχει 181 και πρόκειται για ένα νούμερο που, έτσι όπως πάει, θα φτάσει και θα ξεπεράσει σύντομα. Πολύ κρίμα που το κρεσέντο του δεν συνοδεύτηκε με νίκη.

Σοκ και λήξη συναγερμού

Σαν να μην τους έφτανε η βαριά ήττα από τους Χοκς, οι Γκρίζλις έπαθαν ένα μικρό σοκ όταν είδαν τον πολύ φορτσαρισμένο Τζα Μοράντ να τραυματίζεται στον αστράγαλο σε μία ανύποπτη φάση και να αποχωρεί από το πρώτο κι όλας δωδεκάλεπτο. Η καρδιά ωστόσο πήγε στην θέση της καθώς όπως φαίνεται ο ηγέτης της ομάδας του Μέμφις γλίτωσε τα χειρότερα και θα επιστρέψει δριμύτερος για να βοηθήσει την ομάδα.

Δύσκολα τα πράγματα Φρανκ Βόγκελ

Όλοι ζητάνε την απόλυσή του. Οι οπαδοί των Λέικερς έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό τους και θέλουν να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης. Η εμφάνιση των Λέικερς έως τώρα στη σεζόν είναι κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνη του και το όνομά του είναι στις τάσεις του Twitter μετά και την ήττα από τους Κινγκς.

Ο λόγος για τον Φρανκ Βόγκελ που πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να γίνει κάτι σούπερ προκειμένου να κρατήσει τη θέση του ως προπονητής των Λέικερς. "Απολύστε τον Βόγκελ" είναι ο τίτλος που δεσπόζει παντού στο Twitter. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του. Δύσκολος καιρός για προπονητές.

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι

Μπορεί στα άλλα ματς να γίνεται χαμός όμως το δίδυμο Μπούκερ-Πολ κοιτάει την δουλειά του. Ο ένας πασάρει, ο άλλος σκοράρει και οι Σανς κερδίζουν. Αυτή είναι η ιστορία. Για άλλη μία φορά, απέναντι στους Νικς αυτή τη φορά, ο Μπούκερ είχε αναλάβει το σκοράρισμα και ο Πολ την δημιουργία. Λογικό ακούγεται, ο ένας είναι 25 και ο άλλος 36. Δένουν καλά όμως και έχουν οδηγήσει έως τώρα τους Σανς σε ένα σερί νικών 15-0. Ο Μπούκερ σέρβιρε 32 πόντους, ο Πολ 10 ασίστ και οι Σανς πήραν τη νίκη χαλαρά. Καθόλου άσχημα!

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ