ΕΣΑΚΕ

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο 2ο HNC Coin Super Cup

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο 2ο HNC Coin Super Cup
INTIME SPORTS

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 2ου HNC Coin Super Cup που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, με τον ΕΣΑΚΕ να συνεργάζεται και τη δετινή χρονιά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Λίγες ώρες απέμειναν για να ανοίξει η αυλαία του 2ου HNC Coin Super Cup που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. Οι παίκτες και οι προπονητές των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Λαυρίου Megabolt, ΑΕΚ και Προμηθέα είναι έτοιμοι για να κάνουν την προσπάθεια τους στο κλειστό «Δ.Τόφαλος» όμως σημαντικότατος είναι και ο ρόλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που υποστηρίζει τη διοργάνωση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει υγειονομική κάλυψη στο κοινό που θα παρακολουθήσει τις τέσσερις κορυφαίες αναμετρήσεις ενώ παράλληλα εκπαιδευτές και ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του ΕΕΣ θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών (περιπτώσεις πνιγμονής, καρδιοπνευμονική ανάνηψη κ.α.) στην ανάπαυλα των αναμετρήσεων, στοχεύοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο 2ο HNC Coin Super Cup
INTIME SPORTS

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους εκπαιδευτές-διασώστες Δημήτρη Χαλιώτη, Τάνια Κανελλοπούλου, Παναγιώτη Τσίρμπα, Ευρυπίδη Κουβεριανό, Ιωάννη Κάπο και Τόνια Μιχαήλ. Οι εκπαιδευτές παρουσίασαν στην εκδήλωση τα ακόλουθα…

1. Λήψη μέτρων ασφαλείας

2. Κλήση για Βοήθεια

3. Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης

4. Αντιμετώπιση πνιγμονής

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πανταζόπουλος και ο ταμίας Χρήστος Μήλας.

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο 2ο HNC Coin Super Cup
INTIME SPORTS

Ο κ.Γαλατσόπουλος μίλησε στους νεαρούς αθλητές των ακαδημιών του Προμηθέα, που παρακολούθησαν τα σεμινάρια: «Βρισκόμαστε εδώ στην Πάτρα για μία μεγάλη διοργάνωση για δεύτερη φορά μετά το All Star Game πριν τρία χρόνια. Είχε γεμίσει το γήπεδο του Προμηθέα με οικογένειες και παιδιά. Είδαμε ένα πολύ ωραίο θέαμα. Έτσι πήραμε την απόφαση να κάνουμε το 2ο HNC Coin Super Cup στην Πάτρα με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων του περσινού Πρωταθλήματος.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, σημείωσε: «Έχουμε κάνει μία εξαιρετική συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο. Ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός είναι έννοιες ταυτόσημες. Γι’ αυτό αρχίσαμε από πέρυσι μια συνεργασία ώστε αυτοί οι άνθρωποι να εκπαιδεύσουν ανθρώπους σαν εσάς, ώστε όταν υπάρξει πρόβλημα να δοθεί λύσει εκείνη τη στιγμή, όπως έγινε και σε αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου όπου σώθηκε ένας αθλητής από αυτή τη γνώση και την προσφορά. Είναι τεράστιο το έργο των ανθρώπων του Ερυθρού Σταυρού και είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας και την προσφορά και εκπαίδευση που θα δώσουν σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και σε όποια event διοργανώσουμε».

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ