ΣΕΠΚ

Σύνδεσμος προπονητών για Μπαρτζώκα: "Ύβρεις και καταγγελίες μέσω social media και ανακοινώσεων δεν αποτελούν λύση, ούτε βοηθούν τον αθλητισμό"

Σύνδεσμος προπονητών για Μπαρτζώκα: "Ύβρεις και καταγγελίες μέσω social media και ανακοινώσεων δεν αποτελούν λύση, ούτε βοηθούν τον αθλητισμό"
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME SPORTS

Στήριξη στον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον ΣΕΚΠ, μετά από το ηλεκτρισμένο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός του ΟΑΚΑ.

Την υποστήριξή του στον Γιώργο Μπαρτζώκα εξέφρασε την Πέμπτη (18/4) ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή του στο sepk.gr. Αυτό, μετά απ' όσα ακολούθησαν το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν το πιο ηλεκτρισμένο από τα επτά φετινά ντέρμπι αιωνίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

"Με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εις βάρος του μέλους του ΣΕΠΚ, κ. Γιώργου Μπαρτζώκα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο ΣΕΠΚ στηρίζει το μέλος του, κ. Γιώργο Μπαρτζώκα.

Είναι γεγονός ότι οι αγώνες μεταξύ κορυφαίων ομάδων χαρακτηρίζονται από ένταση και διαφωνίες.

Ανεξάρτητα από το δικαιολογημένο ή όχι της έντασης και των μορφών έκφρασής της, οτιδήποτε συμβαίνει σε μια αναμέτρηση θα πρέπει να μένει εκεί και να λήγει άμα τη ολοκληρώσει του σαρανταλέπτου. Για οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα και οι θεσμοθετημένοι φορείς προκειμένου να αποφασίσουν για τις ποινές, εφόσον αυτές κριθούν απαραίτητες.

Οι ύβρεις και οι καταγγελίες εναντίον προσώπων μέσω των social media και των ανακοινώσεων δεν αποτελούν λύση, ούτε βοηθούν τον αθλητισμό. Αντίθετα, επιτείνουν τις διαφωνίες και ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Όλα αυτά δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, ο οποίος πρέπει να ενώνει και να αποτελεί το παράδειγμα για την κοινωνία μας. Ο φανατισμός και οι επιθετικές συμπεριφορές οδηγούν σε παρεκτροπές και συνέπειες, που μπορούν να αποδειχθούν απρόβλεπτες.

Γι αυτόν τον λόγο, παρακαλούμε άπαντες να λειτουργούν με περισσότερη σύνεση και ηρεμία, τόσο στη διάρκεια των αγώνων όσο και μετά από την ολοκλήρωσή τους".

TAGS ΣΕΠΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ