ΕΣΑΚΕ

Super Cup: Προπονητές και αρχηγοί συμφώνησαν σε ένα πράγμα

2 HNC COIN SUPER CUP  /   (  / EUROKINISSI)
2 HNC COIN SUPER CUP / ( / EUROKINISSI) PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που διεκδικούν το Super Cup στο "Δημήτρης Τόφαλος" στάθηκαν στην (αν)ετοιμότητα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και το κίνητρο για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Την παραμονή της έναρξης του Super Cup στο "Δημήτρης Τόφαλος" της Πάτρας, οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λαύριο, Προμηθέας, ΑΕΚ) μίλησαν στους δημοσιογράφους και στάθηκαν, όλοι τους, στο γεγονός πως ουδεμία ομάδα έχει τον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εκτός αυτού, ο Δημήτρης Πρίφτης ρωτήθηκε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να "κόψει" τον Τζέρεμι Έβανς από το ρόστερ του τριφυλλιού για τους προσεχείς αγώνες του Super Cup.

Οι δηλώσεις των τεσσάρων αρχηγών

Ιωάννης Παπαπέτρου: "Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό. Είναι ένα πρώιμο στάδιο για όλες τις ομάδες, είμαστε σε μια περίοδο προετοιμασίας πριν από την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων. Ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι ψηλός, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ καλά τον τελευταίο μήνα. Είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Το Λαύριο έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μας, ως Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ούτε υποτιμάμε ούτε υπερεκτιμάμε κανέναν. Θα θελήσουμε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε αυτό το διήμερο. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλουμε".

Βασίλης Μουράτος: "Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα μας ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν βρίσκεται στο Super Cup και διεκδικεί έναν τίτλο. Δείχνει την προσπάθεια που γίνεται για να αλλάξει στάτους. Οι ομάδες που βρίσκονται εδώ δεν έχουν ιδιαίτερη πίεση. Όπως είπε κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο.

Η εμπειρία από τα φιλικά με τις ομάδες της EuroLeague ήταν δύσκολη. Πάντα θέλουμε να κοιτάμε ψηλά, γι αυτό ομολογώ ότι η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε".

Νίκος Γκίκας: "Όλες οι ομάδες μοντάρονται στο σημείο που βρίσκομαστε, άλλες είναι πιο έτοιμες άλλες όχι. Το γεγονός πως ο Προμηθέας πήρε πέρσι τον τίτλο μάς δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το repeat. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, που θα κυνηγήσει τη νίκη. Χαιρόμαστε που θα δούμε τον κόσμο στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό. Με τον νέο προπονητή (Λούις Κασιμίρο) παίζουμε πολύ γρήγορα, πολύ πιεστικά".

Δημήτρης Μαυροειδής: "Η ομάδα μας έχει κάνει μια νέα αρχή, γύρισε σελίδα σε όλα τα επίπεδα, σε παίκτες, προπονητές και γήπεδο. Είναι μια αρχή για εμάς, που θα στηριχθεί στις βάσεις που μπήκαν τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα, σε αυτό το σημείο της σεζόν, δεν γίνεται καμία ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη".

Οι δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών

Δημήτρης Πρίφτης: "Είμαστε σε μια διοργάνωση με αξιόλογες ομάδες. Προσωπικά τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Χρήστο Σερέλη και το Λαύριο γι αυτό που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έχουμε να κάνουμε ως Παναθηναϊκός είναι να μην παίξουμε ως φαβορί, να μην έχουμε αυτό το πράγμα στο μυαλό μας.

Το βασικό για το Λαύριο είναι ότι έχει τον ίδιο προπονητή για 18 χρόνια. Δείχνει μια σταθερότητα, αλλά πέρα από αυτό, είναι μια ομάδα που παρουσίασε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Τόσο όσον αφορά το στυλ που παίζει, όσο και τις επιλογές των παικτών που κάνει. Έχει κάτι διαφορετικό, που φεύγει από τα τετριμμένα του σετ παιχνιδιού, του αργού μπάσκετ.

Η απόφαση για το "κόψιμο" του Τζέρεμι Έβανς έχει καταρχάς να κάνει με τον κανονισμό που υπάρχει με τους ξένους. Από εκεί και πέρα, είναι εσωτερικοί οι λόγοι. Έχουμε κάποιους παίκτες στην γραμμή των ψηλών που μπορούν να καλύψουν το κενό".

Χρήστος Σερέλης: "Είναι μεγάλη τιμή για το Λαύριο, που βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση. Προφανώς δεν είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι, προφανώς χωρίς την πίεση του αποτελέσματος.

Ακόμη κι αν φτάσουμε στον μικρό τελικό και κερδίσουμε, θα είναι κάτι σημαντικό για μας. Παίξαμε στα φιλικά με ομάδες πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από εμάς, παρόλ' αυτά για όλους μας το να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει".

Στέφανος Δέδας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις, είμαστε πολύ ανυπόμονοι για να δούμε ένα πρώτο δείγμα αυτού που δημιουργήσαμε το καλοκαίρι. Όπως είπαν και τα παιδιά πριν, είμαστε σε πρώιμο στάδιο, κανείς δεν ξέρει το ταβάνι του. Σ αυτό το σημείο βέβαια κρίνεται ένας τίτλος. Παρότι είμαστε νέα ομάδα, έχουμε παιδιά που έχουν ατομική ποιότητα".

Λούις Κασιμίρο: "Ξέρουμε ότι κατακτήσαμε πέρσι τον τίτλο, οπότε το να κάνουμε το repeat είναι από μόνο του κάτι δύσκολο. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Έχουμε παίξει κάποια φιλικά, τώρα όμως μιλάμε για επίσημους αγώνες. Θέλουμε να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε μετά από τη δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι".

TAGS ΕΣΑΚΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ