NBA

Στους Σέλτικς ο Φουρνιέ, "ξεπουλάνε" οι Μάτζικ

Ο Εβάν Φουρνιέ σε στιγμιότυπο από αγώνα των Ορλάντο Μάτζικ
Ο Εβάν Φουρνιέ σε στιγμιότυπο από αγώνα των Ορλάντο Μάτζικ Ⓒ 2021 ADAM HUNGER / ASSOCIATED PRESS

Από το Ορλάντο στη Βοστώνη ο Εβάν Φουρνιέ των 19.7 πόντων, με τους Σέλτικς να ενισχύονται σημαντικά εν όψει της τελικής ευθείας της σεζόν και των playoffs. "Ψίχουλα" πήρε το Ορλάντο για τον Γάλλο περιφερειακό.

Λίγη ώρα μετά από την ανταλλαγή που έστειλε τον Νίκολα Βούτσεβιτς στο Σικάγο, οι Μάτζικ αποφάσισαν να στείλουν τον Εβάν Φουρνιέ στη Βοστώνη για να προχωρήσουν στο rebuild με φόντο το μέλλον και όχι το παρόν.

Οι Σέλτικς ενδιαφέρονταν για την ενίσχυση του ρόστερ τους, ο Ντάνι Έιντζ είχε δηλώσει ότι το υλικό δεν ήταν αρκετό για να κάνουν πρωταθλητισμό και ο 28χρονος Γάλλος περιφερειακός μοιάζει με εξαιρετική λύση για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Σε 26 αγώνες τη φετινή σεζόν ο Φουρνιέ έχει 19.7 πόντους από 53.6% στο δίποντο, 38.8% στο τρίποντο και 79.7% στις βολές, μαζί με 2.9 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 30.3 λεπτά. Προφανώς δεν θα έχει τέτοια νούμερα στη Βοστώνη, ενώ μένει να δούμε αν θα χωρέσει στην αρχική πεντάδα ή αν θα πάρει τον ρόλο του έκτου παίκτη.

Όσο για τους Μάτζικ; "Ξεπουλάνε", καθώς παίρνουν πίσω δύο μελλοντικά draft picks δεύτερων γύρων. Οι μεν Σέλτικς έχουν ρεκόρ 21-23 και βρίσκονται στην 8η θέση της Ανατολής, οι δε Μάτζικ έχουν ρεκόρ 15-29 και βρίσκονται στη 14η θέση με αποτέλεσμα να κοιτάζουν πλέον το tanking για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο pick στο NBA Draft 2021.

Photo credits: 2021 Adam Hunger / Associated Press

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ