NBA

Στους Μαϊάμι Χιτ ο Τούρκος σέντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν

Ο Τούρκος σέντερ, Ομέρ Γιουρτσεβέν
Ο Τούρκος σέντερ, Ομέρ Γιουρτσεβέν 2020 AP PHOTO/NICK WASS

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν του έδωσαν μια ευκαιρία, οι Μαϊάμι Χιτ όμως εντυπωσιάστηκαν από τον 22χρονο Τούρκο σέντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν και τον απέκτησαν λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου στη "φούσκα" της G-League δεν ήταν αρκετές για να του δώσουν μια ευκαιρία στους Θάντερ, όμως ο Ομέρ Γιουρτσεβέν δικαιώθηκε, έστω και λίγες ημέρες πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, καθώς πήρε συμβόλαιο από τους Χιτ και έγινε παίκτης της ομάδας του Μαϊάμι!

Ο 22χρονος ύψους 2μ.13 Τούρκος σέντερ που είχε εξοργίσει τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι του 2016 επειδή προτίμησε να φύγει από τη Φενέρμπαχτσε για να παίξει στο NCAA, έγραψε φέτος 15.2 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.4 μπλοκ ανά μόλις 21.1 λεπτά συμμετοχής σε 14 αγώνες της G-League, ενώ σούταρε με 62.6% στο δίποντο και με 38.1% στο τρίποντο.

Καλός επιθετικός, ο Γιουρτσεβέν είναι σέντερ που μπορεί να βρει ρόλο στο ΝΒΑ, ακόμη κι αν δεν καθιερωθεί όμως στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου, θα γυρίσει στην Ευρώπη με κάποια πολύ καλή συμφωνία.

Photo credits: 2020 AP Photo/Nick Wass

TAGS NBA ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ