STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League, τα σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής: Το κυνήγι της 6ης θέσης και οι εκκρεμότητες στο 7-10 ενόψει playout

Stoiximan Basket League, τα σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής: Το κυνήγι της 6ης θέσης και οι εκκρεμότητες στο 7-10 ενόψει playout
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διαβάστε τα σενάρια που ισχύουν ενόψει της 22ης - και τελευταίας - αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League, ενόψει της δεύτερης φάσης. Η "κλεισμένη" 5αδα, η μάχη για την 6η θέση που οδηγεί στο Top-6 και την αποφυγή των playout και οι εκκρεμότητες στις θέσεις 7-10.

Η Stoiximan Basket League μπαίνει σήμερα (23/3) στην τελευταία στροφή της στην κανονική περίοδο, με δύο αγώνες στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ Betsson περιμένει το Περιστέρι bwin (20:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) και ο Άρης το Λαύριο (17:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24), σε μία αγωνιστική που θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις προκειμένου να κλείσει η βαθμολογία του δεύτερου γύρου, ενόψει της 2ης φάσης. Εκεί όπου από φέτος έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής και οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ βάσει κατάταξης, μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους και θα αγωνιστούν σε ένα μίνι - πρωτάθλημα πέντε γύρων, με μονούς αγώνες για όλες τις ομάδες.

Οι πρώτες έξι ομάδες θα συμμετέχουν στο Top-6 και από τα μεταξύ τους παιχνίδια θα κριθούν τα ζευγαρώματα των playoffs. Παράλληλα, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα playout (θέσεις 7-12, υποβιβάζεται μόνο η τελευταία ομάδα) θα παλέψουν για τις θέσεις 7-8 που οδηγούν στα playoffs.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ιδού τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία:
Άρης - Λαύριο (23/3, 17:15, ΕΡΤ3)
ΑΕΚ Betsson - Περιστέρι bwin (23/3, 20:15, ΕΡΤ3)
Κολοσσός - Μαρούσι (24/3, 17:00, ERT Sports 1)
Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός (24/3, 17:15, ΕΡΤ3)
Καρδίτσα - ΠΑΟΚ (24/3, 20:15)
Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας (ΕΡΤ3, 20:15)

Η ανοιχτή έκτη θέση, τα σενάρια και οι εκκρεμότητες

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, οι πέντε πρώτες θέσεις έχουν ήδη κλειδώσει, όπως και η 11η και η 12η θέση. Οποιαδήποτε ανατροπή σε αυτές τις θέσεις μπορεί πλέον να γίνει μόνο στην Β' φάση.

Οι θέσεις 6-10 παραμένουν ανοιχτές, με την 6η θέση συγκεκριμένα να είναι και η πλέον σημαντική, αφού οδηγεί στο Top-6, μία σίγουρη θέση στα playoffs και - κυρίως - και την αποφυγή ενός εκ των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο των playoffs.

Για την 6η θέση ελπίδες έχουν μόνο η ΑΕΚ Betsson και ο Κολοσσός και τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Η ΑΕΚ Betsson θα είναι 6η στα εξής σενάρια:
- Αν νικήσει το Περιστέρι bwin
- Αν το Μαρούσι νικήσει στην έδρα του Κολοσσού ή ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Καρδίτσας, ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος.
* Αν η ΑΕΚ Betsson ηττηθεί από το Περιστέρι bwin και ταυτόχρονα νικήσουν Κολοσσός και Καρδίτσα, τότε θα είναι 7η.

Ο Κολοσσός θα είναι 6ος αν νικήσει το Μαρούσι και ταυτόχρονα χάσουν τόσο η ΑΕΚ Betsson από το Περιστέρι bwin, όσο και ο ΠΑΟΚ από την Καρδίτσα. Αν ηττηθεί θα πέσει στην 10η θέση αφού υστερεί σε όλες τις πιθανές πολλαπλές ισοβαθμίες.

Για την 7η θέση τα δεδομένα έχουν ως εξής:
- Το Λαύριο θα την κατακτήσει αν νικήσει τον Άρη και παράλληλα να νικήσει το Μαρούσι τον Κολοσσό.
- Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί 7ος αν νικήσει την Καρδίτσα και ταυτόχρονα να νικήσουν το Μαρούσι τον Κολοσσό και ο Άρης το Λαύριο.
- Το Μαρούσι μπορεί να βρεθεί στην 7η θέση μόνο αν νικήσει τον Κολοσσό και ταυτόχρονα η Καρδίτσα νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο Άρης το Λαύριο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ