STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Τα δύο ντέρμπι, οι διακριθέντες και οι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Τα δύο ντέρμπι, οι διακριθέντες και οι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η 7η στροφή της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε, μία αγωνιστική με δύο ντέρμπι, αρκετές συγκινήσεις και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και την ΑΕΚ Betsson έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, η οποία περιελάμβανε και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Η 7η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ ολοκληρώθηκε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο, το οποίο επιφύλασσε αρκετές συγκινήσεις και νέους πρωταγωνιστές.

Ο MVP

Ο Άλεκ Πίτερς αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σκόραρε 25 πόντους με 4/4 βολές, 3/6 δίποντα και 5/7 τρίποντα, κατέβασε 8 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ σε 27'34" στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Μαρούσι και συγκέντρωσε 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, οι οποίες ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στην αγωνιστική.

Ο σκόρερ

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, Άλεκ Πίτερς, μοιράζεται και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της 7ης στροφής μαζί με τον Χάντερ Χέιλ. Ο γκαρντ του Προμηθέα Πάτρας, σταμάτησε στους 25 πόντους με 4/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 2/3 βολές αποτελώντας τον κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του στο πατρινό ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Επίθεση... φωτιά

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Αμαρουσίου, με "όπλο" την τρομερή παραγωγικότητα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι ερυθρόλευκοι σταμάτησαν στους 111 πόντους, παίρνοντας τους 50 εξ αυτών από δίποντα (25/34 δίποντα), τους 48 πίσω από την γραμμή των 6μ75 (16/32 τρίποντα) και τους υπόλοιπους 13 από την γραμμή των ελευθέρων βολών (13/16).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Κολοσσός Ρόδου λύγισε την Καρδίτσα και έφτασε την τρίτη του νίκη στην σεζόν, βασιζόμενος στην αμυντική του λειτουργία. Οι Ροδίτες δέχθηκαν μόλις 67 πόντους στο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς, σκόραραν έξι περισσότερους (73-67) και πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα. Οι 67 πόντοι παθητικό αποτελούν την κορυφαία επίδοση της αγωνιστικής.

Τα ντέρμπι

Ένα ντέρμπι της Αθήνας και ένα της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε η 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρώτο χρονικά ήταν εκείνο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τους ασπρόμαυρους να επικρατούν με 82-76, με πρωταγωνιστές τους Κένταλ Σμιθ και Τζάστιν Άλστον. Ο πρώτος σκόραρε 18 πόντους με δύο τρίποντα, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε με 17, κατεβάζοντας και 8 ριμπάουντ.

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στην 7η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ Betsson με 86-85 και τον Κέντρικ Ναν να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση για να φτάσει η ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, τα οποία ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα για την έκβαση του παιχνιδιού. Παράλληλα δεν λάθεψε από την γραμμή των ελευθέρων βολών, στο καθοριστικό ζευγάρι που εκτέλεσε 13" πριν το φινάλε.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Το Περιστέρι bwin, ο ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός Ρόδου, ο Προμηθέας Πάτρας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με τους πράσινους να αποτελούν την μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία της Stoiximan Basket League

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

  • Περιστέρι bwin - Λαύριο 89-87
  • ΠΑΟΚ - Άρης 82-76
  • Κολοσσός Ρόδου - Καρδίτσα 73-67
  • Προμηθέας Πάτρας - Απόλλωνας Πάτρας 106-68
  • Μαρούσι - Ολυμπιακός 83-111
  • Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Betsson 86-85

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

  • Άρης - Προμηθέας (25/11, 17:15, ΕΡΤ 3)
  • ΑΕΚ Betsson - ΠΑΟΚ (25/11, 20:15, ΕΡΤ 3)
  • Κολοσσός - Παναθηναϊκός (26/11, 17:15, ΕΡΤ 3)
  • Απόλλωνας - Μαρούσι (26/11, 20:15, ΕΡΤ 3)
  • Καρδίτσα - Λαύριο (27/11, 17:15, ΕΡΤ 3)
  • Ολυμπιακός - Περιστέρι bwin (27/11, 20:15, ΕΡΤ 3)

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ