STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο "τριπλός" Φαλ, οι τέσσερις 100άρες και οι πρωταγωνιστές της 5ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο "τριπλός" Φαλ, οι τέσσερις 100άρες και οι πρωταγωνιστές της 5ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Η 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε σε τρεις δόσεις και το SPORT24 σάς παρουσιάστηκαν όλα όσα διαδραματίστηκαν στα ελληνικά παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο.

Η επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα έκλεισε την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της πέμπτης στροφής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο "τριπλός" Φαλ, οι τέσσερις 100άρες, ο MVP, ο σκόρερ, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα, οι πρωταγωνιστές και οι κερδισμένοι της αγωνιστικής.

Ο MVP

Ο Άντονι Κάουαν ήταν εξαιρετικός στην εμφατική επικράτηση του Προμηθέα επί του Λαυρίου με 100-73, με τον παίκτη των Πατρινών να παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν. Ο Κάουαν 22 πόντους με 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 2/4 βολές, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ έχοντας πολυδιάστατη προσφορά και συγκεντρώνοντας 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο σκόρερ

Παίκτης του Προμηθέα παίρνει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της αγωνιστικής. Οι Πατρινοί στη νίκη τους ανέδειξαν αρκετούς πρωταγωνιστές, με τον Χάντερ Χέιλ να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα παραγωγικά. Ο Χέιλ φόρτωσε το καλάθι του Λαυρίου με 24 πόντους, εκ των οποίων οι 15 προήλθαν πίσω από την γραμμή των 6μ75 (5/6 τρίποντα). Ακόμα τέσσερις σημειώθηκαν μέσα από δίποντα (2/4), ενώ οι υπόλοιποι πέντε από την γραμμή των ελευθέρων βολών (5/5).

Επίθεση... φωτιά

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ στην αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, σταματώντας στους 112 πόντους. Οι πράσινοι βασίστηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό έχοντας επτά διψήφιους παίκτες (Μπαλτσερόφσκι, Μαντζούκας, Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Αντετοκούνμπο, Ερνανγκόμεθ), ενώ όλοι όσοι αγωνίστηκαν βρήκαν την σύνδεσή τους με το καλάθι. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό από την περίμετρο (19/33 τρίποντα) και βρήκαν 57 πόντους πίσω από τα 6μ75, σκόραραν 50 από δίποντα (25/42), ενώ πρόσθεσαν ακόμα πέντε από τις ελεύθερες βολές (5/11).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός πέραν της κορυφαίας επίθεσης, είχε και την καλύτερη αμυντική λειτουργία της αγωνιστικής. Το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε την παραγωγική του δεινότητα, που σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα του έδωσαν μία άνετη νίκη στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι δέχθηκαν μόλις 60 πόντους από τον Απόλλωνα, περιορίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Πατρινούς, τους οποίους κράτησαν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα.

"Τριπλός" Φαλ

Τα triple-double δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και η επίδοση του Μουσταφά Φαλ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα άξια αναφοράς. Ο ψηλός των ερυθρολεύκων σκόραρε 10 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, έχοντας πολύπλευρη προσφορά στο παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα που έφυγε με το διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις 100άρες

Από τα έξι παιχνίδια της αγωνιστικής, στα τέσσερα από αυτά μία ομάδα έσπασε το φράγμα των 100 πόντων. ΑΕΚ Betsson, Προμηθέας, Περιστέρι bwin και Παναθηναϊκός βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα επιθετικά, αξιοποιώντας τη στο έπακρο, καθώς και οι τέσσερις κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα με άνετο τρόπο. Η ΑΕΚ Betsson επικράτησε της Καρδίτσας με 103-88, το Περιστέρι επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 103-74, ο Προμηθέας του Λαυρίου με 100-73 και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε επί του Απόλλωνα με 112-60.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

ΑΕΚ Betsson, Άρης, Περιστέρι bwin, Ολυμπιακός, Προμηθέας και Παναθηναϊκός συνέχισαν νικηφόρα στην Stoiximan Basket League, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να παραμένει μόνη πρώτη και αήττητη.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • ΑΕΚ Betsson - Καρδίτσα 103-88
  • Κολοσσός - Άρης 78-88
  • Μαρούσι - Περιστέρι bwin 74-103
  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 63-77
  • Προμηθέας - Λαύριο 100-73
  • Παναθηναϊκός - Απόλλωνας Πάτρας 112-60

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • Απόλλωνας Πάτρας - ΠΑΟΚ 11/11 στις 17:15
  • Ολυμπιακός - Προμηθέας 11/11 στις 20:15
  • Άρης - Παναθηναϊκός 12/11 στις 17:15
  • Περιστέρι bwin - Καρδίτσα 12/11 στις 20:15
  • ΑΕΚ Betsson - Κολοσσός 13/11 στις 17:15
  • Λαύριο - Μαρούσι 13/11 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΛΑΥΡΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ