STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο κυρίαρχος Καμπενγκέλε, η επιστροφή της Καρδίτσας στο σπίτι της και οι κερδισμένοι της 8ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο κυρίαρχος Καμπενγκέλε, η επιστροφή της Καρδίτσας στο σπίτι της και οι κερδισμένοι της 8ης αγωνιστικής
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στα παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 8η στροφή της Stoiximan Basket League έλαβε τέλος με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η απίθανη εμφάνιση του Φιόντου Καμπενγκέλε, η επιστροφή της Καρδίτσας στο σπίτι της έπειτα από επτά αγωνιστικές, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και όλα όσα έλαβαν χώρα το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Κυρίαρχος

Ο Φιόντου Καμπενγκέλε πραγματοποίησε μία ασύλληπτη εμφάνιση στη νίκη της ΑΕΚ Betsson επί του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης με τους 48 βαθμούς που συγκέντρωσε. Ο Καναδός σέντερ σκόραρε 30 πόντους και κατέβασε 16 ριμπάουντ, μετρώντας 9/11 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Οι 30 πόντοι που σκόραρε του δίνουν επίσης και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της αγωνιστικής.

Επίθεση… φωτιά

Η ΑΕΚ Betsson αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους, ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 90-70. Οι 90 πόντοι της επίθεσης της ομάδας του Ζουάν Πλάθα ήταν η κορυφαία επιθετική επίδοση της 8ης αγωνιστικής, εκ των οποίων οι 46 προήλθαν από δίποντα (23/41), οι 24 πίσω από την γραμμή των 6μ75 (8/27) και οι υπόλοιποι 20 από την γραμμή των ελευθέρων βολών (20/24).

Άμυνα… μπετόν αρμέ

Η καλύτερη αμυντική επίδοση της αγωνιστικής ανήκει στην Καρδίτσα. Οι Θεσσαλοί κατά την επιστροφή τους στην έδρα τους έπειτα από επτά αγώνες, επικράτησαν του Λαυρίου με 84-68, έχοντας "όπλο" την αμυντική τους λειτουργία, καθώς δέχθηκαν μόλις 68 πόντους.

Επιστροφή στο σπίτι

Η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League είχε ιδιαίτερη σημασία για την Καρδίτσα, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά εντός έδρας για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι καταστροφικές πλημμύρες είχαν αναγκάσει τους Θεσσαλούς να αποχωριστούν το γήπεδό τους για αρκετές αγωνιστικές, ωστόσο η επιστροφή τους είναι πλέον γεγονός, η οποία συνδυάστηκε και με την πρώτη τους νίκη την φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός AKTOR, ΑΕΚ Betsson, Προμηθέας, Καρδίτσα και Μαρούσι συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους. Μόνη, πρώτη και αήττητη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Aποτέλεσμα της 8ης αγωνιστικής

  • Άρης - Προμηθέας 73-77
  • ΑΕΚ Betsson - ΠΑΟΚ 90-70
  • Κολοσσός - Παναθηναϊκός AKTOR 78-81
  • Καρδίτσα - Λαύριο 84-68
  • Απόλλωνας - Μαρούσι 69-75
  • Ολυμπιακός - Περιστέρι bwin 87-74

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

  • Παναθηναϊκός AKTOR - Καρδίτσα 2/12 στις 17:15
  • Προμηθέας - ΑΕΚ Betsson 2/12 στις 18:00
  • Λαύριο - Ολυμπιακός 2/12 στις 20:15
  • Μαρούσι - Άρης 3/12 στις 17:15
  • Περιστέρι bwin - Απόλλωνας Πάτρας 3/12 στις 20:15
  • ΠΑΟΚ - Κολοσσός 4/12 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ