STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο ασταμάτητος Χέιλ, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και οι κερδισμένοι της 9ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Ο ασταμάτητος Χέιλ, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και οι κερδισμένοι της 9ης αγωνιστικής
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και τον Χάντερ Χέιλ να κλέβει την παράσταση με την εντυπωσιακή επιθετική του παράσταση στη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ Betsson. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 9ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κολοσσού έκλεισε την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, βάζοντας τέλος στο αγωνιστικό τριήμερο της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η εντυπωσιακή παράσταση του Χάντερ Χέιλ, η επίθεση του Προμηθέα, η άμυνα του Παναθηναϊκού AKTOR και όλα όσα διαδραματίστηκαν στην 9η στροφή του πρωταθλήματος.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

MVP και σκόρερ

Ο Χάντερ Χέιλ έκανε ήταν ασταμάτητος στη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ Betsson, παίρνοντας τον τίτλο τόσο του πολυτιμότερου παίκτης της αγωνιστικής, όσο και εκείνον του σκόρερ. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 32 πόντους, όντας σε μεγάλο βράδυ πίσω από την γραμμή των 6μ75, από όπου ευστόχησε σε 6/12 τρίποντα. Παράλληλα κατέβασε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο, ενώ υπέπεσε και σε 3 λάθη σε 34'10" συμμετοχής. Ο περιφερειακός του Προμηθέα ωστόσο στάθηκε άτυχος, καθώς υπέστη κάταγμα στον αντίχειρα που θα τον κρατήσει περίπου δύο μήνες εκτός δράσης.

Επίθεση... φωτιά

Ο Προμηθέας είχε ένα εξαιρετικό βράδυ παραγωγικά απέναντι στην ΑΕΚ Betsson, την οποία νίκησε με "όπλο" την επιθετική του λειτουργία. Οι Πατρινοί σκόραραν 100 πόντους, σημειώνοντας τους 59 από το ημίχρονο. Οι 36 πόντοι προήλθαν πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (12/28 τρίποντα), οι 44 μέσα από το τρίποντο (22/30) και οι υπόλοιποι 20 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (20/27 βολές).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα απέναντι στην Καρδίτσα, επί της οποίας επικράτησε με άνεση, περιορίζοντάς τη σε υπερθετικό βαθμό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κράτησε τους Θεσσαλούς στους 53 πόντους και με τέτοια αμυντική επίδοση πολύ δύσκολα δεν θα ερχόταν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η νίκη ήρθε, καθώς οι 77 πόντοι αποδείχθηκαν υπέραρκετοί για τους πράσινους.

Η μάχη για το Final Eight

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου το ενδιαφέρον κορυφώνεται αναφορικά με τα επτά εισιτήρια που δίνει η Stoiximan Basket League για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός και Προμηθέας έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους. Ακολουθούν οι ΠΑΟΚ, Περιστέρι bwin, Άρης και ΑΕΚ Betsson στις θέσεις 3-7 αντίστοιχα, που θέλουν να διατηρήσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Κύπελλο Ελλάδας. Η 8η ομάδα θα προκύψει από το Final Four των εθνικών κατηγοριών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η μοναξιά της κορυφής

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αποτελεί την μοναδική ομάδα που δεν έχει γευτεί το αίσθημα της ήττας, παραμένοντας πρώτος και αήττητος. Οι πράσινοι, με τη νίκη τους επί της Καρδίτσας ανέβηκαν στο 9-0 και συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός AKTOR, Προμηθέας, Άρης, Περιστέρι bwin και ΠΑΟΚ συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους.

Αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

  • Λαύριο - Ολυμπιακός 54-96
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Καρδίτσα 77-53
  • Προμηθέας - ΑΕΚ Betsson 100-95
  • Μαρούσι - Άρης 84-89
  • Περιστέρι bwin - Απόλλωνας Πάτρας 90-57
  • ΠΑΟΚ - Κολοσσός 93-81

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

  • Κολοσσός - Προμηθέας 9/12 στις 16:00
  • Απόλλωνας Πάτρας - Λαύριο 9/12 στις 17:15
  • ΑΕΚ Betsson - Μαρούσι 9/12 στις 20:15
  • Άρης - Περιστέρι bwin 10/12 στις 17:15
  • Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 10/12 στις 20:15
  • Καρδίτσα - Ολυμπιακός 11/12 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ