STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Η μοιρασιά για την καλύτερη επίθεση και τον MVP, το highlight και οι κερδισμένοι της 6ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Η μοιρασιά για την καλύτερη επίθεση και τον MVP, το highlight και οι κερδισμένοι της 6ης αγωνιστικής
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η μοιρασιά για την καλύτερη επιθετική επίδοση και τον MVP, το highlight και οι κερδισμένοι της αγωνιστικής. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στα παρκέ της Stoiximan Basket League.

Πλούσιο θέαμα, εμφατικές νίκες και ντέρμπι. Απ' όλα περιείχε η 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα έλαβαν χώρα το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Δύο παίκτες μοιράστηκαν τον τίτλο του MVP στην 6η στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Τζάστιν Άλστον και τον Τόμας Γουόκαπ. Ο πρώτος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους (3/5 βολές, 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και 14 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο διπλό στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο βαθμός του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν 27, όπως και του γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ. Ο περιφερειακός της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο κορυφαίος στη νίκη των ερυθρολεύκων κόντρα στο Προμηθέα, σταματώντας στους 20 πόντους (4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα), κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ, μοιράζοντας δύο ασίστ και κάνοντας δύο κλεψίματα.

Ο σκόρερ

Ο Μάρκους Θόρντον ήταν ασταμάτητος στην αναμέτρηση του Λαυρίου κόντρα στο Μαρούσι, ωστόσο η επιθετική του παράσταση δεν ήταν αρκετή για να γευτεί η ομάδα του τη χαρά της νίκης. Ο σούτινγκ γκαρντ του συνόλου του Κώστα Μέξα σκόραρε 29 πόντους με 6/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 5/5 βολές, όμως δεν συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνιση με θετικό αποτέλεσμα.

Το highlight

Το highlight της αγωνιστικής δεν μπορεί παρά να ανήκει στον Κρις Μπάνκστον. Με 0.5 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι για την λήξη του πρώτου μέρος στην αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Κατσίβελης ύψωσε την μπάλα από την επαναφορά και ο Κρις Μπάνκστον... πέταξε, ολοκληρώνοντας την φάση με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Επίθεση... φωτιά

Όπως και με τον τίτλο του MVP, η καλύτερη επίθεση της αγωνιστικής χωρίζεται στα δύο. ΑΕΚ Betsson και Μαρούσι σημείωσαν αμφότερες 93 πόντους και αμφότερες πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Πρώτη χρονικά που το κατάφερε ήταν η ομάδα του Ζουάν Πλάθα, η οποία επικράτησε με άνεση του Κολοσσού με 93-74 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν 54 πόντους από δίποντα (27/47), 18 από τρίποντα (6/17), με τους υπόλοιπους 21 να προέρχονται από την γραμμή των ελευθέρων βολών (21/24). Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη πήρε το ντέρμπι απέναντι στο Λαύριο σταματώντας επίσης στους 93 πόντους, εκ των οποίων οι 68 προήλθαν από δίποντα (34/54), οι 18 πίσω από την γραμμή των 6μ75 (6/19 τρίποντα) και οι υπόλοιποι 7 από την γραμμή των ελευθέρων βολών (7/10).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Το Περιστέρι bwin δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Καρδίτσα, την οποία περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό για να φτάσει στη νίκη. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κράτησε τους Θεσσαλούς στους 48 πόντους, καταγράφοντας την κορυφαία αμυντική επίδοση της αγωνιστικής, χάρις στην οποία δύσκολα δεν θα κατάφερνε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι bwin, ΑΕΚ Betsson και Μαρούσι συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην Stoiximan Basket League, βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αποτελεί την μοναδική που συνεχίζει αήττητη την πορεία της.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Απόλλωνας Πάτρας - ΠΑΟΚ 54-67
  • Ολυμπιακός - Προμηθέας 92-75
  • Άρης - Παναθηναϊκός 65-75
  • Περιστέρι bwin - Καρδίτσα 77-48
  • ΑΕΚ Betsson - Κολοσσός 93-74
  • Λαύριο - Μαρούσι 88-93

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

  • Περιστέρι bwin - Λαύριο (18/11, 17:15, ΕΡΤ 3)
  • ΠΑΟΚ - Άρης (18/11, 20:15, ΕΡΤ 3)
  • Κολοσσός Ρόδου - Καρδίτσα (19/11, 17:00, ERT SPORTS 1)
  • Προμηθέας Πάτρας - Απόλλωνας Πάτρας (19/11, 17:15, ΕΡΤ 3)
  • Μαρούσι - Ολυμπιακός (19/11, 20:15, ΕΡΤ 3)
  • Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Betsson (20/11, 17:15, ΕΡΤ3)*
    *κεκλεισμένων των θυρών
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ