BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Αυτοί είναι οι νέοι παρατηρητές διαιτησίας στο μπάσκετ

Σπύρος Γκόντας, Λάζαρος Βορεάδης και Κώστας Μουζάκης όταν σφύριζαν μαζί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα, μετέχουν στη ντριμ-τιμ των παρατηρητών διαιτησίας στο μπάσκετ
Σπύρος Γκόντας, Λάζαρος Βορεάδης και Κώστας Μουζάκης όταν σφύριζαν μαζί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα, μετέχουν στη ντριμ-τιμ των παρατηρητών διαιτησίας στο μπάσκετ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σπουδαίοι πρώην διαιτητές (Βορεάδης, Κουκουλεκίδης, Γκόντας) αξιολογητές Ευρωλίγκας (Μπακάλης) τα μέλη της ΚΕΔ και ο εθνικός καθηγητής διαιτησίας συγκροτούν την ντριμ-τιμ των παρατηρητών διαιτησίας που θα' έχει σημαντικότατο ρόλο στον έλεγχο των ρέφερι της Stoiximan Basket League. Ποιοι είναι οι δυο νέοι ρεφ της Α1

Σχεδόν ξενύχτησαν την Πέμπτη, στα Γραφεία της ΕΟΚ τα τρία νέα μέλη της ΚΕΔ (Νίκος Πιτσίλκας, Δημήτρης Μπήτης και Κώστας Μουζάκης) μαζί με τον ειδικό σύμβουλο της ΕΟΚ, σε θέματα διαιτησίας, όπως είναι και ο επίσημος τίτλος του Χρήστου Χριστοδούλου. Η δουλειά που έχουν μπροστά τους είναι πολλή, πολυεπίπεδη και δεν σταματά μόνο στους ορισμούς κάθε σαββατοκύριακου. Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η εκπαίδευση των ρέφερι, η διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες-κινήσεις, είναι βασικά ζητήματα τα οποία Χριστοδούλου και ΚΕΔ έχουν βάλει ήδη σε μια σειρά, ξέροντας ότι όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους.

Η παρακολούθηση των ρέφερι είναι ίσως ο πιο σημαντικός τομέας σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα της ελληνικής διαιτησίας, και όπως είχε πει στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, αναβαθμίζεται και ο ρόλος των παρατηρητών.

Η σύσταση μιας ντριμ-τιμ παρατηρητών, αποτελούμενη από παλιούς διεθνείς διαιτητές, ήταν προτεραιότητα της ΚΕΔ, καθώς το (νέο) φύλλο παρατήρησης θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα πηγαίνει στις ομάδες μετά από τους αγώνες, έτσι ώστε να έχουν άμεση πληροφόρηση για τη βαθμολογία των ρέφερι. Εκτός λοιπόν από τα τρία μέλη της ΚΕΔ και του εθνικού καθηγητή διαιτησίας Γιώργου Τανατζή, ρόλο παρατηρητή αναλαμβάνουν ο Παναγιώτης Μπακάλης (παρατηρητής Ευρωλίγκας, εδώ και χρόνια), ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Σπύρος Γκόντας και ο Λάζαρος Βορεάδης.

Οι τέσσερις τελευταίοι ήταν είτε ανεπιθύμητοι (όπως ο Γκόντας, λόγω βέβαια και της μάχης που έδωσε όταν είχε αποκλειστεί παράνομα από την προηγούμενη διοίκηση), είτε είχαν αγνοηθεί σχεδόν προκλητικά (Κουκουλεκίδης-Βορεάδης) στα χρόνια που πέρασαν. Η συγκρότηση της ομάδας των παρατηρητών με όσο το δυνατόν πιο "στιβαρά" ονόματα αναδεικνύει και την σπουδαιότητα που δίνουν οι νέοι υπεύθυνοι της διαιτησίας, με επικεφαλής τον Χρ.Χριστοδούλου.

Δυο νέοι διαιτητές στην Α1

Την ίδια ώρα στους πρώτους ορισμούς της χρονιάς εμφανίστηκαν και δυο νέα ονόματα. Πρόκειται για τον Γιάννη Αγραφιώτη του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, με δυο αδέρφια επίσης ... διαιτητές, όλοι γιοι του Βασίλη Αγραφιώτη άλλοτε μπασκετμπολίστα του ΒΑΟ και του Ηρακλή και του Βαγέλη Δαρλαμήτσου από την Πάτρα, τον οποίο είχε θέσει στο περιθώριο η προηγούμενη ΚΕΔ όταν τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις για τον παραγκωνισμό του.

Θυμίζουμε ότι κανονικά έχει επιστρέψει στην δράση και ο Γιάννης Φούφης, που επίσης ήταν παράνομα αποκλεισμένος τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΚΕΔ και ο Χρ. Χριστοδούλου έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και έστειλαν το μήνυμα ότι "κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτε", όλοι οι διαιτητές θα αξιολογούνται με βάση τις επιδόσεις τους στα γήπεδα και τις βαθμολογίες τους από τους παρατηρητές.

Για την ιστορία ιδού και οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League (κάποιοι λείπουν, αφού τέθηκαν εκτός)

Λάρισα-Κολοσσός: Φούφης, Συμεωνίδης, Αγραφιώτης

ΠΑΟΚ-Λαύριο: Τσαρούχα, Πιτσίλκας, Ζαχαρής

Περιστέρι-Προμηθέας: Πουρσανίδης, Κάρδαρης, Θεονάς

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Κορομηλάς, Καλδίρης, Μαλαμάς

Απόλλων Π.-Ιωνικός: Μάνος, Τσώνος, Τσολάκος

Άρης-Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου, Τζιοπάνος, Δαρλαμήτσος

TAGS BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ