FIBA

Στο Hall of Fame της FIBA οι Νας, Πέσιτς, Ζντοβτς και Βολκόφ

Ο Στιβ Νας
Ο Στιβ Νας KATHY WILLENS/ ASSOCIATED PRESS

Τη θέση τους στο Hall of Fame της FIBA για το 2020 πήραν μεγάλοι παίκτες και προπονητές, ανάμεσα τους και οι Στιβ Νας, Σβετισλάβ Πέσιτς και Σάσα Βολκόφ.

Η FIBA ανακοίνωσε τους Hall of Famers για το 2020 με τους Στιβ Νας, Σβετισλάβ Πέσιτς, Σάσα Βολκόφ και Γιούρι Ζντοβτς να συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα. Ο κορονοϊός ήταν ο λόγος που καθυστέρησε η ανακοίνωση των ονομάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η FIBA.

Έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, η FIBA γνωστοποίησε τη λίστα με τα ονόματα που κέρδισαν μία θέση στο Hall of Fame του 2020. Ο Νας, έχοντας περάσει σχεδόν 20 χρόνια στο ΝΒΑ και έχοντας αναδειχθεί δύο φορές MVP του NBA, σίγουρα αξίζει μία θέση στη σχετική λίστα.

Αντίστοιχα, ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Σβετισλάβ Πέσιτς, με θητεία σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά και οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό Βολκόφ και Ζντοβτς έχουν τη δική τους θέση στο Hall of Fame. Μάλιστα και οι δύο έχουν περάσει από την Ελλάδα σαν παίκτες, με τον Βολκόφ να έχει παίξει σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και τον Ζντοβτς να έχει φορέσει τα χρώματα του Ηρακλή αλλά και να έχει εκτελέσει χρέη προπονητή στην ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση των Hall of Famers για το 2020 αναμένεται να γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 18 Ιουνίου, μαζί με την ανακοίνωση των αντίστοιχων ονομάτων για το 2021.

Αναλυτικά τα ονόματα που ανακοίνωσε η FIBA:

Παίκτες:

Στιβ Νας, Ιζαμπέλ Φιγιαλκόφκι, Άγκνες Νέμεθ, Γιούρι Ζντοβτς, Μιέτσισλαβ Λοπάτκα, Παρκ Σιν-Για, Μοντέσκας Παουλάουσκας, Κενίτσι Σάκο και Σάσα Βόλκοφ.

Προπονητές:

Σβετισλάβ Πέσιτς, Ρουμπέν Μαγκνάνο, Τάρα ΒανΝτερβίρ.

Photo credits: Kathy Willens/ Associated Press

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ