ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στο Final Four γίναμε μάρτυρες της αυθεντικής απόλαυσης του αθλητισμού και της Κρήτης

Στο Final Four γίναμε μάρτυρες της αυθεντικής απόλαυσης του αθλητισμού και της Κρήτης

Το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας ανήκει στην ιστορία, στην οποία θα καταγραφεί ως μια υπέροχη γιορτή. Τόσο για όσα συνέβησαν στα "Δύο Αοράκια" όσο και για τη γενικότερη οργάνωση, που απέδειξε γιατί η Κρήτη είναι... μπασκετική.

Αν η Κρήτη είναι διάσημη για δύο πράγματα, αυτά είναι η περίφημη φιλοξενία της και η ικανότητα στις μεγάλες διοργανώσεις. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας στη διάρκεια του τετραημέρου, που οι ομάδες του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας έμειναν στο Ηράκλειο. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, η διοργάνωση ήταν άρτια -σε κάθε επίπεδο- και υπενθύμισε σε όλους (ακόμη και σε αυτούς που ενδεχομένως το είχαν ξεχάσει) πως η Κρήτη είναι "εδώ" όποτε της ζητηθεί να φιλοξενήσει μεγάλη μπασκετική διοργάνωση.

Το έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, διαθέτει το know how και -αν μη τι άλλο- πήρε άριστα για ακόμη μια φορά, από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Τι είναι αυτό που κάνει την Κρήτη μοναδική; Είναι κάτι περισσότερο από την ομορφιά, την ιστορία, τον πλούτο της γης και της καρδιάς των ανθρώπων της. Είναι η αλήθεια και η αυθεντικότητά της. Όπως αυτά μεταφράστηκαν σε κάθε κίνηση των διοργανωτών, προκειμένου οτιδήποτε αφορά στο κομμάτι του μπασκετικού τριημέρου να είναι άρτιο.

Στο Final Four γίναμε μάρτυρες της αυθεντικής απόλαυσης του αθλητισμού και της Κρήτης


Το 3on3 που στήθηκε άλλωστε στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης δεν ήταν παρά η επιβεβαίωση πως οι ντόπιοι όχι απλά αγαπούν την πορτοκαλί μπάλα, αλλά είναι έτοιμοι να την πάρουν στα χέρια ανά πάσα στιγμή και να βάλουν το καλάθι. Όπως το έβαλαν οι άνθρωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, μαζί με την ΕΚΑΣΚ και την ΕΟΚ.

Η ισχύς εν τη ενώσει, για μια διοργάνωση που από πολύ νωρίς έδειξε πως θα... πάρει άριστα.

Από το κομμάτι της ασφάλειας (ομάδων, φιλάθλων και δημοσιογράφων) μέχρι την πρόσβαση στο γήπεδο. Γιατί ό,τι κι αν λεγόταν σε προφορικό επίπεδο, σημασία είχε να αποδειχθεί στην πράξη. Η Αστυνομία έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της, οι διοργανωτές δεν άφησαν τίποτα να συμβεί στην τύχη και αυτό αποτυπώθηκε στις εικόνες που είδε όλη η Ελλάδα στα "Δύο Αοράκια" στις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Στο Final Four γίναμε μάρτυρες της αυθεντικής απόλαυσης του αθλητισμού και της Κρήτης


Η αίσθηση της ασφάλειας που υπήρχε εντός κι εκτός του γηπέδου ήταν πρωτοφανής ενδεχομένως για μια τέτοια συνθήκη, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος απόλαυσε το πλούσιο θέαμα, φίλοι των δύο αιωνίων είδαν δίπλα - δίπλα τον τελικό και, στο φινάλε, οι μεν πανηγύρισαν με την ψυχή τους, οι δε αποχώρησαν από τα "Δύο Αοράκια" δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Προφανή ζητήματα του εξωτερικού, που για πρώτη φορά είδαμε με τα μάτια μας εντός των συνόρων.

Το φινάλε του ταξιδιού άφησε σε όλους μια αίσθηση ικανοποίησης, σε τέτοιο βαθμό που αναπόφευκτα σκέφτονταν πως στο ενδεχόμενο του Final Eight την επόμενη σεζόν, η Κρήτη μπορεί να είναι η επιλαχούσα. Δικαίως. Έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα!

Πιστέψτε μας, άπαντες θα... πέταγαν την σκούφια τους για επιστροφή στην Κρήτη σε ένα χρόνο, για ζήσουν και να απολαύσουν μια τόσο μεγάλη μπασκετική γιορτή. Για να νιώσουν την αυθεντική απόλαυση του αθλητισμού και της Κρήτης.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ