EUROLEAGUE

Στο χέρι του Παναθηναϊκού η δεύτερη θέση: Πώς την κλειδώνει και ποιον θα αντιμετωπίσει στα playoffs της EuroLeague

EUROLEAGUE 2023-2024 /   -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια ανάσα από τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός AKTOR, μετά από τον θρίαμβο στη Μπολόνια.

Η νίκη στη Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους, με την καλαθάρα του Κέντρικ Ναν στην εκπνοή, κράτησε τον Παναθηναϊκό AKTOR σε τροχιά δεύτερης θέσης, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Οι πράσινοι ξέρουν ότι με 2/2 απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και Άλμπα Βερολίνου (εντός έδρας) θα κλείσουν τη regular season πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, που αν και δεν λάμπει τις τελευταίες εβδομάδες, είναι η κορυφαία ομάδα της τρέχουσας περιόδου.

Μετά από το ματς της 32ης αγωνιστικής, ο Εργκίν Αταμάν καταλαβαίνει ότι με διπλό στο Μόναχο όλα θα έχουν τελειώσει. Η Άλμπα δεν μπορεί πια να απειλήσει ομάδες αυτού του επιπέδου, ενώ η μοναδική περίπτωση να χαθεί η δεύτερη θέση είναι η Μπαρτσελόνα να πάρει ευρείες νίκες απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός) ώστε να ανατρέψει το +35 του Παναθηναϊκού στη συνολική διαφορά πόντων.

Πράσινοι και Καταλανοί έχουν 1-1 στους μεταξύ τους αγώνες, με διαφορές οκτώ πόντων και στους δύο αγώνες, γι' αυτό και το συνολικό goal average είναι ο παράγοντας που θα κρίνει μία πιθανή μεταξύ τους διπλή ισοβαθμία. Και για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός πίσω από την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου, θα πρέπει να συμβούν ακραία γεγονότα σε περίπτωση που η ομάδα του Αταμάν περάσει από το Μόναχο στις 5 Απριλίου. Και επίσης θα πρέπει να κάνει η Μονακό μία ήττα στους εντός έδρας αγώνες της με τη Ζάλγκιρις και με τη Μπάγερν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο για τα playoffs; Αν και υπάρχει δρόμος, όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του 7-8. Η Μακάμπι δεν μπορεί να πέσει κάτω από την έβδομη θέση και αν μείνει εκεί, θα υποδεχθεί στο Βελιγράδι μία εκ των Βίρτους ή Μπασκόνια. Και ο νικητής θα προκριθεί στα playoffs ως έβδομος, για να παλέψει με τους πράσινους για το Final Four.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ