Στην καλύτερη φάση του, ο Αγιόν

Με την προσθήκη του Γκουστάβο Αγιόν, η Ρεάλ Μαδρίτης αλλάζει επίπεδο. Τι λέει ο Μεξικανός σέντερ για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρώπη.
Λίγο έλειψε να τελειώσει ο Σεπτέμβριος, πριν βρει δουλειά ο Γκουστάβο Αγιόν. Όχι γιατί δεν είχε προσφορές, αλλά περίμενε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή το ΝΒΑ (για την ακρίβεια, περίμενε τους Σπερς, αλλά ο Άαρον Μπέινς δεν πήγε τελικά στην Κίνα και έτσι δεν άδειασε η θέση στο ρόστερ του Σαν Αντόνιο) πριν υπογράψει για δυο χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τι λέει για την επιστροφή στην Ευρώπη;
“Έρχομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση, αλλά και τη νοοτροπία. Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες προκλήσεις” εξήγησε στην RealMadrid TV. Τον ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι; Απάντησε “να πάρουμε τίτλους. Αυτή είναι η φύση της Ρεάλ. Για αυτό είμαστε όλοι εδώ”.
Πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του; “Είμαι παίκτης που δεν κρατώ τίποτα για εμένα. Τα δίνω όλα στο γήπεδο, σε όλους τους τομείς”. Πριν γίνει NBAer (2011-12 Χόρνετς, 2012-13 Μάτζικ, 2013 Μπακς, 2013-14 Χοκς) έπαιζε στη Φουενλαμπράδα, απ’ όπου πήρε τα δικαιώματα του η Μπαρτσελόνα, με τον 29χρονο να δίνει 280.000 ευρώ για να ελευθερωθεί και να υπογράψει στη “βασίλισσα”.
“Για τρία χρόνια ήμουν στην καλύτερη λίγκα του κόσμου. Έμαθα πολλά, για το παιχνίδι στο λόου ποστ. Κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω στη Φουενλαμπράδα. Είμαι πολύ πιο δυνατός και μπορώ να παίξω ως σέντερ, ενώ έχω τη δυνατότητα να αναλάβω αμυντικά “τεσσάρια”.
Σε ό,τι αφορά τη νέα του ομάδα, στάθηκε στον Νοτσιόνι (” είναι πολύ έμπειρος παίκτης και έχει τεράστια προσωπικότητα“), στον Ματσιούλις (” είναι πολύ δυνατός παίκτης”), ενώ για τον Ρούντι Φερνάντεθ είπε πως ” διαθέτει τεράστιο ταλέντο”. Για τον Ρέγιες εξήγησε ότι “είναι παίκτης που πάντα σου κάνει τη ζωή δύσκολη” και κατέληξε στο ” έχουμε τόσο ταλέντο που ανυπομονώ να βρεθώ με όλους αυτούς τους τύπους”.