ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην δεύτερη θέση η Ελλάδα

Βουγιούκας INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση καθώς ηττήθηκε με 72-60 από την Κροατία στον τελικό

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αγωνίστηκε χωρίς τον Φάνη Κουμπούρα στην τελευταία περίοδο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους Κροάτες και ηττήθηκε με συνέπεια να πάρει το ασημένιο μετάλλιο.


Δεκάλεπτα: 16-23, 32-39, 51-56, 60-72.




Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Σκορδίλης, Καλαϊτζίδης 6, Κυρίτσης 13, Μιλόσεβιτς 11, Μαυροειδής 15, Παπανικολάου 2, Βουγιούκας 13.




Κροατία (Βράνκοβιτς Γιόσιπ): Ράντσιτς 20, Βλάντοβιτς 7, Στίπτσεβιτς 2, Άντριτς 2, Μπάμπιτς 4, Τσαρ 8, Τόμιτς 13, Ρούντεζ 3, Ζόριτς 4, Λάλιτς, Πάσαλιτς 9.

*Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τουρκία η οποία επιβλήθηκε στον μικρό τελικό της Ιταλίας 88-71.



Ο Γιάννης Γιαννόπουλος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε:
Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι συγχαρητήρια για τα παιδιά, καθώς παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, έδωσαν ότι καλύτερο για να φτάσουμε ως εδώ. Η Κροατία είναι καλή ομάδα, πλήρης σε όλες τις γραμμές, είχε λύσεις και η νίκη της ήταν δίκαιη.



Αναφορικά με τον ελαφρύ τραυματισμό του Αλέξη Κυρίτση (τράβηγμα), αλλά και την απουσία του Φάνη Κουμπούρα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε:
Η απώλειά του σίγουρα μας στοίχισε. Και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Ειδικά όταν μάθαμε το πόσο σοβαρός ήταν τελικά ο τραυματισμός του, ήταν κάτι που μας επηρέασε όλους πάρα πολύ. Θέλαμε τη νίκη και γι’ αυτόν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλα αυτά θα πω και πάλι δεν μειώνουν την προσπάθεια των παιδιών, στα οποία αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο.



Ο Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του υποστήριξε:
<εμ>
Όταν φτάνεις στον τελικό δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση. Κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά θα μπορούσαμε ίσως να τα είχαμε πάει καλύτερα. Είχαμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές την Κροατία, είχαμε χάσει, αλλά πιστεύαμε ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρναμε. Δεν έγινε έτσι… Ο αντίπαλός μας πήρε δίκαια τη νίκη, αφού έχει μια ομάδα με παίκτες σε κάθε γραμμή που έχουν δουλέψει μαζί, πολλοί ανήκουν στους ίδιους συλλόγους και έχουν αποκτήσει αυτοματισμούς. Το ασημένιο μετάλλιο είναι επιτυχία, αλλά θα μπορούσαμε και θέλαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο.



Σχετικά με τον τραυματισμό του Κουμπούρα είπε:
Σίγουρα μας επηρέασε. Ειδικά όταν μάθαμε το πόσο σοβαρός είναι και ότι θα πρέπει να μείνει τόσο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Ήταν το πρώτο που μας ένοιαξε. Από εκεί και πέρα και αγωνιστικά στοίχισε η απουσία του γιατί ήταν πολύτιμη η βοήθεια του και στην οργάνωση του παιχνιδιού, στο κατέβασμα της μπάλας, αλλά και στο σκοράρισμα.



Για τον αρκετό χρόνο συμμετοχής που πήρε ο ίδιος και οι συμπάικτες του τόνισε: ”
Ήταν ένα από τα συν για όλους μας. Δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας οι περισσότεροι και ήταν και αυτό κάτι που μας επηρέασε. Θέλαμε να παίξουμε, πήραμε μέρος σε μια διοργάνωση που εμπλέκονται πολλοί, μια γιορτή, αν και με δύσκολες συνθήκες πολλές φορές. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που σε ένα τουρνουά υπάρχουν πέντε συνεχόμενοι αγώνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κούραση στο τέλος. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω ξαναδεί“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ