ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη 12η θέση η Εθνική Παίδων

Στη 12η θέση η Εθνική Παίδων
μπαλα μπασκετ

Η Εθνική ομάδα των Παίδων ηττήθηκε από το Ισραήλ με 67-65 και τερμάτισε στη δωδέκατη θέση

Δεκάλεπτα: 21-23, 36-43, 50-59, 65-67

Ελλάδα (Τούφας): Καραϊσκος 10, Γρίψιος 2, Τέρπος 5(1), Παπούλιας 11, Τσαλκιτζής, Τάγαρης 7(1), Μοτσενίγος 4, Σικαλίδης 8, Μαραγκός 1, Χρυσικόπουλος 17(2).

Ισραήλ (Αβί): Λέβι 6, Σιμκόνι 6, Ελιάς-Πουρ 10, Ρέιβεν 2, Μπερ Άβεν 7(1), Λαμπανόβσκι 5(1), Σλούτσκι 14(2), Λαβί 10(1), Τίμορ 7.

Ο Νίκος Τούφας μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: " Δεν θέλω να ψάξω να βρω δικαιολογίες, αλλά τόσο η απουσία του Μαυρογιάννη όσο και του Αντωνάκη ρίχνουν την απόδοση της ομάδας κατά 30-40% πιο κάτω γιατί είναι οι πιο ολοκληρωμένοι παίκτες μας.

Παρ' όλα αυτά, όταν χάνεις με δύο πόντους διαφορά σου μένει αυτή η πικρία. Οι πέντε από τις έξι ήττες που κάναμε ήταν με μικρή διαφορά. Παρ' όλα αυτά και από τις ήττες πρέπει να παίρνουμε μαθήματα. Τα παιδιά τώρα ξεκινάνε την ευρωπαϊκή τους καριέρα.

Το ταλέντο υπάρχει, είναι αποδεδειγμένο. Ωστόσο, θα πρέπει και σωματικά να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για να ανταπεξέλθουν σε ένα Ευρωπαϊκό. Από τη στιγμή που δεν λείπουν τα ψηλά κορμιά εμείς πρέπει να αντιπαρατάξουμε το πάθος, τη διάθεση και το μυαλό μας. Δεν ήμασταν τίμιοι με τους εαυτούς μας και νιώθω ότι πουλήσαμε τον ιδρώτα μας γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα που τελικά δεν κάναμε".

Ο συνεργάτης του Τούφα, Δημήτρης Αβδάλας τόνισε: " Η επιτυχία από την αποτυχία είναι πολύ κοντά. Δεν ήμασταν καλοί στα μικρά πράγματα στις κρίσιμες στιγμές. Ένα ριμπάουντ, ένα λάθος διαμόρφωσαν αρνητικά το αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Σίγουρα στις ηλικίες αυτές δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση, υπάρχουν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και γι' αυτό όλοι είναι πολύτιμοι σε μία πορεία. Όλοι πρέπει να κάνουν το κάθηκον τους κάθε φορά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα καθορίζεται από αυτόν που ψάχνει να κερδίσει, όχι από αυτόν που περιμένει απαθής".

Ο Κώστας Τάγαρης ανέφερε: " Χάσαμε και πάλι τις διεκδικήσεις, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Δυστυχώς δεν δείξαμε την απαιτούμενη διάθεση για να κερδίσουμε το ματς, ενώ κάναμε πολλές λάθος πάσες. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Μαυρογιάννη και Αντωνάκη, καθώς πρόκειται για δύο βασικούς παίκτες μας.

Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν ζωντανοί μέχρι το 30ο λεπτό, όμως κάθε φορά στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρχε μία κάμψη στην απόδοσή μας. Γι' αυτό και χάσαμε τόσα παιχνίδια με μικρή διαφορά. Ίσως σε εκείνο το σημείο να έπαιζαν το ρόλο τους η κούραση και η απειρία μας γιατί ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό για όλα τα παιδιά".

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ