ΜΠΑΣΚΕΤ

Στέφανος Δέδας στο SPORT 24: "Βρισκόμαστε στο safe room, το 90% των ρουκετών καταρρίπτονται"

Ο Στέφανος Δέδας κατευθύνει τους παίκτες της Χάποελ Χολόν σε αγώνα του Basketball Champions League
Ο Στέφανος Δέδας δίνει εντολές στους παίκτες του στη διάρκεια αγώνα της Χάποελ Χολόν FIBA

Ο προπονητής της Χάποελ Χολόν, Στέφανος Δέδας, εξηγεί στο SPORT 24 πως είναι η επόμενη μέρα από τις πυραυλικές επιθέσεις που δέχθηκε το Ισραήλ. "Είμαστε καλά, υπάρχει μηχανισμός, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο" δηλώνει ο Έλληνας τεχνικός.

Η νύχτα της 11ης Μαΐου ήταν εφιαλτική για το Ισραήλ. Οι πυραυλικές επιθέσεις που δέχθηκε η χώρα δημιούργησαν ένα σκηνικό χάους σε αρκετές πόλεις, με τους Έλληνες προπονητές (Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βασίλης Γεραγωτέλης, Στέφανος Δέδας) να πηγαίνουν σε καταφύγια μαζί με τις οικογένειές τους για να μείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον κίνδυνο.

Μία μέρα μετά, ο Στέφανος Δέδας, προπονητής της Χάποελ Χολόν, μίλησε στο SPORT 24 από το safe room της οικίας του, στην οποία παραμένει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του μέχρι να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και η ζωή να επιστρέψει σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικούς ρυθμούς. Αν και αυτό μοιάζει με ένα αρκετά μακρινό σενάριο τη δεδομένη στιγμή."

"Γενικά ειμαστε καλα, προσπαθουμε να απασχολούμε τα παιδιά για να ξεχνιούνται. Κάθε σπίτι στο Ισραήλ έχει safe room που ειναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό κατά των ρουκετών, έχει ειδικές πόρτες και παράθυρα" μας εξήγησε ο Δέδας και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει πανικός, απλώς ειμαστε σε επιφυλακή. Το 90% των ρουκετών καταρρίπτονται από το iron dome (αντιαεροπορική άμυνα), γεγονός που δίνει αυτοπεποίθηση στους κατοίκους του Ισραήλ".

Πέρα από το safe room, οι Ισραηλινοί είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμοι για πιο δραστικά μέτρα: "Αν προχωρήσουν τα πράγματα, υπάρχουν υπόγεια καταφύγια. Έχουν συστηματικό μηχανισμό και δεν ειναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Ισραηλινούς. Για εμάς ειναι κάτι καινούργιο, στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να εκπαιδευόμαστε. Ειμαστε καλα, δυνατοί και έτοιμοι" πρόσθεσε ο Έλληνας προπονητής της Χάποελ Χολόν.

Photo credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ